Haberler

Eskişehir Merkezli 'Usulsüz Dinleme' Operasyonu

ESKİŞEHİR (İHA) – Eskişehir’de usulsüz dinleme iddialarıyla ilgili düzenlenen operasyonda aralarında emniyet müdürlerinin de bulunduğu 10 polis gözaltına alındı.

ESKİŞEHİR (İHA) – Eskişehir'de usulsüz dinleme iddialarıyla ilgili düzenlenen operasyonda aralarında emniyet müdürlerinin de bulunduğu 10 polis gözaltına alındı.

Eskişehir'de sabah saatlerinde usulsüz dinleme iddialarıyla ilgili düzenlenen operasyonda aralarında şu anda açığa alınmış müdürlerinde bulunduğu 10 polis gözaltına alındı. Sabah saat 06.00 sıralarında yapılan operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin bazılarının ise çağrı sonrasında Emniyet Müdürlüğüne kendilerinin geldikleri öğrenildi. Eskişehir'de görev yapmış ancak farklı illere tayin olan 11 polisin daha gözaltına alınarak Eskişehir'e getirileceği iddia edildi.

Operasyon sonrasında gözaltına alınan ve bir dosya kapmasında şuanda açıkta bulunan 3. Sınıf Emniyet Müdürü Mustafa Aygün'ün avukatı Turgay Balaban, polislerin 'örgüt kurmaktan, yasa dışı usulsüz dinleme' iddialarıyla gözaltına alındıkları söyledi. Balaban, "Gözaltına alınacak kişilerin yaklaşık 21 kişi olacağı iddia ediliyor. Şehir dışından gözaltına alınacaklarda var. Bir kısmı yakalama kararıyla gözaltına alındı. Bir kısmı ise çağrı ile geldi. Şimdi terörle mücadeleye götürülecekler. İçeride sadece tutanak tutuldu. Gözaltına alınma nedenleri söylenildi, henüz ifadelere başlanılmadı. Ama iddialar 'örgüt kurmak, örgüt üyesi olmak, örgüt yöneticiliği yapmak, iftira ve usulsüz dinleme' gibi suçlamalar" diye konuştu.

Gözaltına alınan polislerin içinde iki gün önce Eskişehir'de yapılan bir bonzai operasyonuna katıldığını belirten Balaban, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu memurlar bir gün sonra operasyona maruz kaldılar. Görevi başındaki memurlara ne yazık ki 'Örgüt Üyesi' olmaktan işlem yapılıyor. Biz gözaltı işlemlerine itiraz edeceğiz. Bu operasyonlar Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan bir soruşturma. Farklı illerden de gözaltına alınacaklarını biliyoruz. Bunlarda Eskişehir'e ilerleyen saatlerde getirilecekler. Eskişehir'de yaklaşık dinledikleri iddia edilen 25 kişiyi ilgilendiren bir dosya." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Balaban Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title