Haberler

Eskişehir Karikatür Festivali Bu Yıl Yeniden

Güncelleme:

Karikatüristlerin merakla beklediği Uluslararası Eskişehir Karikatür Festivali'nin 8.'si bu yıl "Gönüllülük" temasıyla gerçekleşecek.

Aktifelsefe Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Eskişehir Şubesi'nin Anadolu Üniversitesi ile ortaklaşa gerçekleştirdikleri festival bu yıl 2 – 30 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek. Aktiffelsefe Halkla İlişkiler ekibi ise festivali tüm dünyadaki karikatüristlere duyurmaya şimdiden başladı.

Geçtiğimiz yıllarda 7.'si "Felsefe" temasıyla gerçekleşen festivale 38 ülkeden,137 karikatürist toplamda 444 eserle katılmıştı. Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Aktiffelsefe Halkla İlişkiler Sorumlusu Bengü Özdemir: "Bu yıl da yine aynı coşkuyla gerçekleştireceğimiz festival, hem Eskişehir için hem de karikatür sanatı için her zaman büyük bir kültürel zenginlik. Eskişehir'in adını tüm dünyadaki karikatüristlere duyuruyoruz, ayrıca festivali gerçekleştirmekteki en önemli amaçlardan biri karikatür sanatına ve bu sanatın duyurulmasına kendi çabalarımızla destek vermek. Ve konu olarak belirlenen, "Gönüllülük" erdemine dikkat çekmek tabii ki. Eskişehir'de de karikatür sanatıyla ilgilenen herkesi festivale katılmaya davet ediyoruz." diye konuştu.

Festivalde, Anadolu Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi Karikatür Sanatını Araştırma ve Uygulama Merkezi Eğitim Karikatürleri Müzesi paydaş olarak yer alıyor. Festival danışmanlığını her yıl olduğu gibi Karikatürist Tan Oral yapıyor. Tan Oral bu yıl ki festival logosunu da çizdi. Yine bu yıl da festivalle ilgili başta Eğitim Karikatürleri Müzesi olmakla birlikte, birçok yerde sergiler düzenlenecek, festivalle ilgili yurtdışından da karikatürist konukların katılacağı bir panel gerçekleşecek, bunun dışında festival kapsamında gönüllülük temalı tiyatro ve müzik dinletisi de yer alacak. Festivale katılım koşulları ise şöyle: KONU: Serginin konusu "Gönüllülük" tür. Bu tema dışında kalan eserler, festivale ve sergiye katılamaz. Bu konuda söz hakkı Düzenleme Kurulu'na aittir. Düzenleme Kurulu karikatürist Tan Oral başkanlığında çalışmaktadır. TEKNİK: Teknik Serbesttir. Siyah - beyaz veya renkli olabilir. Boyut A4 veya A3 ebatıdır. GÖNDERİM ŞEKLİ (3 ŞEKİLDE MÜMKÜNDÜR): E-mail ile: (info@cartoonistfest.org). E-mail ile gönderilecek eserler 300 dpi çözünürlükte taranmalı ve JPEG formatında yüklenmelidir. (En fazla 2 MB) Eserlere bir isim verilmelidir. Ör:sanatçıadsoyad_eserismi.jpeg. Posta ile. Posta ile gönderilecekse paspartu ve çerçeve yapılmamalıdır. Sergiye bir veya birden fazla eserle katılınabilir. Daha ayrıntılı bilgi için sitemizi ziyaret edebilirsiniz: http://cartoonistfest.org/index.php?lang=t

Kaynak: Bültenler / Güncel

Anadolu Üniversitesi Eskişehir Tan Oral Bengü Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title