Haberler

Eskişehir Kamu-sen'den Doğu Türkistan'a Destek

Türkiye Kamu-Sen Eskişehir şubesi üyesi bir grup, Çin Halkı tarafından işkenceye maruz bırakılan Doğu Türkistan halkı için basın açıklamasında bulunarak destek oldu.

Türkiye Kamu-Sen Eskişehir şubesi üyesi bir grup, Çin Halkı tarafından işkenceye maruz bırakılan Doğu Türkistan halkı için basın açıklamasında bulunarak destek oldu.

Hamamyolu Caddesi Saatli Park'ta toplanan grup adına basın açıklaması yapan Türkiye Kamu-Sen Eskişehir İl Temsilcisi Hüsnü Tuncer, Ramazan ayında Doğu Türkistan'da işkenceler yaşanırken, bütün dünyanın bu zulümlere göz yumduğunu söyledi. Türk milletinin bir kısmının bu zulümlerden haberi dahi olmadığını ifade eden Tuncer, "Doğu Türkistan'da evlerinden yurtlarından edinmiş kardeşlerimize, katledilen canlara kimsenin göz yumma hakkı yoktur. 150 yıldır batıda Türkistan'ın çığlığı duyulmadı. Nedense her işine gelen olayda ayağa kalkan batı, bu duruma sessiz kalıyor. Dünyanın her yerinde Türk'e karşı girişilen bu saldırılar, tarihten Türk isminin silinmesi için çabalayan şer odaklarının bir planıdır" dedi.

"ZULÜM GEÇENE KADAR ÇİN MALLARI TÜRKİYE'YE GİRMESİN"

Türkmenler üzerinde yaşanan zulmün kesinlikle kabul edilemez olduğunu ifade eden Tuncer, "Türk Hükumeti bu vahşete dur demeli ve Doğu Türkistan'da ki zulüm sona ermeden gümrük kapılarından tek bir Çin malının Türkiye'ye girmeyeceğini ilan etmelidir. İnsanlık katledilmeden, yaşanan trajedi daha da büyümeden Türk Hükumetini, İslam alemini ve Birleşmiş Milletler Örgütü'nü bu vahşeti durdurmak üzere yetkili organlarını harekete geçirmeye, etkili tedbirleri almaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Grup, basın açıklamasının ardından Türkistan'da zulüm gören Türkler için dua etti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çin Halk Cumhuriyeti Doğu Türkistan Eskişehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title