Haberler

Eskişehir'in Güvercin Tutkunları

Eskişehir’de, tutkunları tarafından ilgiyle beslenen bazı güvercinlerin fiyatı birkaç bin lirayı geçerken, yapılan ihalelerde en iyi kuşu alabilmek için yoğun bir rekabet yaşanıyor.

Eskişehir'de, tutkunları tarafından ilgiyle beslenen bazı güvercinlerin fiyatı birkaç bin lirayı geçerken, yapılan ihalelerde en iyi kuşu alabilmek için yoğun bir rekabet yaşanıyor.

Eskişehir Güvercin Sevenler Derneği'nde cumartesi günü sergilenen kuşlar, açık arttırma usulü ile alınıp satılıyor. Kuşların rengine, ırkına, süslerine ve özelliklerine göre fiyatının değiştiğini söyleyen Eskişehir Güvercin Sevenler Derneği Başkanı Sinan Yıldız, "Şimdiye kadar yaptığımız ihalelerde ve sergilerde 2 bin 500 TL'ye kadar satılan güvercin oldu. Biz dernek olarak insanları bir araya toplayarak hem bir kaynaşma ortamı yapıyoruz, hem de bilgi paylaşımında bulunuyoruz. Bazı arkadaşlarımızın kümesi küçük olduğu için fazla kuş koyamıyor ve fazlasını burada açık arttırma ile satıyor. Amaç bu hobiyi daha yaygın hale getirmek" dedi.

SABIKASI OLANLAR DERNEĞE ÜYE OLAMIYOR

Yıldız, sabıka kaydı olanları derneğe üye yapmadıklarını, insanlara bile zarar vermiş kişiler hayvanlara da zarar verebileceğini anlatarak, "İnsana zarar verinin hayvanlara neler yapabileceğini siz düşünün. Biz o riski göze alamayız. Burada üyeler arasında güvercin satışı yapılıyor. Zaten derneğe üye olanlar güvercinleri seven insanlar. O yüzden satışlar gerçekleştikten sonra kimsenin gözü arkada kalmıyor" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sinan Yıldız Eskişehir Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

sabikali gencmobilWeb@haberler.com:

Kurban oldugum yarabbim bi gun senide mahkum yapar da sabikali olmak nasil mis gorursun devlet sabikali insana is vermiyor sizde dernege uye yapmiyorsunuz sabikalilar hep dislaniyor gecmiste yaptigi hatanin cezasini cekiyor zaten butun sabikali insanlarda senin gibi zihniyetsiz insanlar yuzunden sabikali oluyor seni o dernege baskan yapanin taaa....

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title