Haberler

Eskişehir'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 94'üncü Yılı Kutlandı

Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yılı düzenlenen törenle kutlandı.

Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yılı düzenlenen törenle kutlandı. Törende baygınlık geçiren lise öğrencisi genç kıza CHP'nin doktor olan milletvekili Prof.Dr. Gaye Usluer müdahalede bulundu.

Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıldönümü nedeniyle Vilayet Meydanı'nda tören düzenlendi. Törene Vali Azmi Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, Garnizon Komutan Vekili Tümgeneral Göksel Kahya, AK Parti Milletvekili Harun Karacan, CHP milletvekilleri Gaye Usluer ve Utku Çakırözer ile çok sayıda kişi katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenklerinin konulmasının ardından saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okundu.

YOLUMUZ ATATÜRK'ÜN KURDUĞU CUMHURİYET YOLUDUR

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen törende günün anlam ve önemini belirtir konuşma yaptı. Büyükerşen konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Hiç kimse zerre kadar kuşku ve endişe duymamalıdır ki, atalarımızın 94 yıl önce gösterdikleri büyük cesaret ve fedakarlığı, bizler bugün de göstermekte bir dakika bile tereddüt etmeyiz. Nitekim, geçtiğimiz 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi ve Türkiye'yi karanlığa mahkum etmeye çalışanlara Türk halkının topyekun karşı duruşu, dünyaya verilmiş en güzel örnektir. Bütün dünya bilmelidir ki; Türk Ordusu, Türk Polisi, Türk Gençliği ve dahi bir bütün olarak Türk Milleti, dün olduğu gibi bugün de ve gelecekte de atalarımızın kanları ve canlarıyla kurulmuş Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yılmaz bekçileri olmaya devam edeceklerdir. Bugün, 2 Eylül 2016'da ülkemiz ne yazıktır ki, içeriden ve dışarıdan birçok tehditle karşı karşıyadır. Her gün gelen şehit haberleriyle sarsılmakta, hep birlikte aydınlık ve güvenli bir geleceğe doğru yürümek için her türlü güce sahipken, çıkışı olmayan bir karanlığa sokulmaya çalışılmaktadır. Bütün bu tehditlere karşı yürüyeceğimiz yol bellidir. Yolumuz Atatürk'ün kurduğu laik, demokratik, hukuk ve parlamenter rejimi içeren Cumhuriyet yoludur."

İLK MÜDAHALE MİLLETVEKİLİNDEN

Törende Türk Bayrağı taşıyan başörtülü bir öğrenci rahatsızlanarak baygınlık geçirdi. Yere yığılıp kalan öğrenciye ilk müdahaleyi CHP'nin doktor olan milletvekili Prof.Dr.Gaye Usluer yaptı. Daha sonra gelen 112 sağlık ekibi, öğrenciyi ambulansa götürüp burada gerekli müdahalede bulundu.

ŞEHİTLERİN MEZARLARINA KARANFİL BIRAKILDI

Vilayet Meydanı'ndaki törenden sonra Kanlıpınar Şehitliği ziyaret edildi. Kanlıpınar Şehitliği'ndeki anıta çelenk konulmasının ardından saygı duruşu, saygı atışı yapılarak İstiklal Marşı okundu, Şehitler için okunan duanın ardından törene katılanlar şehitlerin mezarlarını ziyaret edip kırmızı karanfiller bıraktı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaye Usluer Eskişehir Politika Güncel Haberler

title