Haberler

Eskişehir'in Düşman İşgalinden Kurtuluşu

Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çelik, mesajında, Türk milletinin azim ve kararlılığıyla 30 Ağustos 1922'de kazanılan Dumlupınar Zaferi'nden sonra, Türk ordusunun 1 Eylül'de Seyitgazi'yi ve 2 Eylül 1922'de de Eskişehir'i halkın desteğiyle düşman işgalinden kurtardığını bildirdi.

Milli mücadelenin sıcak günlerine tanıklık etmiş ve işgal altındayken savunmada ve düşmanı püskürtmede üstün bir direnç gösteren Eskişehir'in kurtuluşunun 94'üncü yıl dönümünü coşku ve gururla kutladıklarını belirten Vali Çelik, şunları kaydetti:

" Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşu, zafere giden yolun kapısını aralamıştır. Eskişehir tarihi geçmişi, kültürel birikimi, sanayisi ve çeşitli sektörlerdeki kaynak ve imkanlarıyla Anadolu'nun incisi olan kentlerimizden biridir. Ayrıca, Eskişehir Osmanlı Devleti'nin doğuşunun, Kurtuluş Savaşı'nın zor geçen günlerinin ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin de tanığıdır. Savaş sonrası 15 Ocak 1923'te Eskişehir'e gelen Mustafa Kemal Atatürk, Eskişehir halkının milli mücadeledeki fedakarlığını dile getirmiştir. Bu anlamlı günde, ulusal birliği sağlayarak yurdumuzu kurtaran, çağdaş demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve kahraman Mehmetçiği saygı, rahmet ve minnetle anıyorum."

Vali Çelik, şanlı Türk tarihinde Eskişehir halkının değerli katkılarının bulunmasının herkes adına gurur verici olduğunu anlatarak, "Eskişehir halkı vatan sevgisinin ve özgürlüğün her şeyin üzerinde olduğunu ve tek yürek olduğumuzda, geleceğe umutla bakabildiğimizi göstermiştir. Güzel ilimiz Eskişehir'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 94'üncü yıl dönümünün kutlandığı bugünü tebrik ediyor, Eskişehir halkına sevgi, saygı ve selamlarımı sunuyorum." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Dumlupınar Eskişehir Eylül Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title