Haberler

Eskişehir'in Antalya'sı"Na Mesafe Yarı Yarıya Düşüyor

Eskişehir’e 45 kilometre mesafede olan ve 200 rakımı, sıcak iklimi ile "Eskişehir’in Anlatya’sı’ olarak bilinen ilçesine giden yoğun virajlı yolun genişlemesi için geri sayım başladı.

Eskişehir'e 45 kilometre mesafede olan ve 200 rakımı, sıcak iklimi ile "Eskişehir'in Anlatya'sı' olarak bilinen ilçesine giden yoğun virajlı yolun genişlemesi için geri sayım başladı.

Mikroklima iklimi ile İç Anadolu Bölgesi'nde Akdeniz ikliminin hakim olduğu Sarıcakaya ilçesi, kent merkezi ile arasındaki 45 kilometrelik virajlı yolunun iyileştirilmesi için gün sayıyor. 9 Eylül'de ihalesi yapılan ve bir firma tarafından 42.5 milyon TL ile yapılacak olan yol, genişlediğinde ilçe halkına daha konforlu yolculuk sağlayacak.

Konuyla ilgili bilgi veren Sarcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler, yolun ihale süreci ile ilgili konuştu. Başkan Güler, "Yolumuzun ihalesi bitti. 45 kilometre olan Eskişehir-Sarıcakaya yolunun ihalesi 9 Eylül tarihinde yapıldı. Bu ihaleyi de bir firma aldı. 67 firma ihaleye müracaat etti. 87 milyon TL ile başlayan ihale, 42,5 milyon TL ile bu firmada kaldı. Yol, bu firmaya Kamu İhale Kurumuna yapılan itirazlar süreci nedeniyle 9 Eylül'den bu zamana kadar uzadı. Geriye 67 firmadan 17 firma kaldı. Yine en düşük fiyatı veren aynı firma ihaleyi tekrar aldı" dedi.

45 DAKİKALIK YOL 20 DAKİKAYA DÜŞECEK

Yol çalışmasının tamamlanmasının ardından mesafenin aynı kalacağını ancak sürenin yarıdan fazla düşeceğine dikkat çeken Güler, "Bu firmanın ihaleyi etkileyecek sıkıntısı olsa ikinci bir firma alırdı. İstanbul firması diye biliyoruz. Firmanın iş bitirme belgelerini daha önce firma kendileri teslim etmişlerdi. Belgelerin 4. Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanması gerekiyordu. Bu durum da süreci uzattı. Mart-Nisan ayı gibi başlaması gereken yolun sürecini uzattı. Bundan sonra eğer ikinci bir itiraz olmazsa ihale firmada kalacak. Biz bekliyoruz, şuanda bu yolun 24,5 kilometresi duble yol, 11,3 kilometresi gidiş-geliş rampalarda çift çıkış bir iniş olarak yapılacak. Mevcut yol korunacak. Dolayısı ile 45 kilometrelik yol kısalmayacak ama yol 100-120 kilometre hızla gidilebildiği için mesafe 20 dakikaya kadar düşecek. Şuanda 45 dakikadan aşağı ilçeye ulaşılamıyor" ifadelerini kullandı.

YENİ YOL SAYESİNDE İLÇE GELİŞECEK

Yeni yol sayesinde ilçede yaşanabilecek gelişmeleri sıralayan Başkan Güler, şunları kaydetti:

"Bu yol bölgedeki turizmin canlanmasını sağlayacak. Mikroklima iklimi olan ilçemize ulaşılmasını sağlayacak. Medeniyetin en büyük anahtarı yoldur. Bir yerde gelişmişlik varsa bunun nedeni ya yoldur, ya limandır ya da tren yoludur. Kısacası ulaşımdır. Sarıcakaya'daki bu dere vadisinin kabuğunun kırılmasına sebebiyet verecek ve gelişmişliğini, turizm manasında tanınırlığını artıracak. Bu durumun tarıma da etkisi olacak. Nakliyeciler buradan malzeme almıyorlardı, ancak yollar güzel olunca gelecekler." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Faruk Güler Sarıcakaya Eskişehir Eylül Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title