Haberler

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü'nün 'Darbe' ile Mücadele Çalışmaları

İstanbul ve Ankara’da 15 Temmuz 2016 tarihinde yapılan darbe girişimini önlemek amacıyla Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, Eskişehir ve çevre illerinde yapılan icraatlar hakkında bilgi paylaştı.

İstanbul ve Ankara'da 15 Temmuz 2016 tarihinde yapılan darbe girişimini önlemek amacıyla Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, Eskişehir ve çevre illerinde yapılan icraatlar hakkında bilgi paylaştı.

Edinilen bilgilere göre, İstanbul ve Ankara'da başlatılan darbe girişimine karşı Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü darbeyi önlemek için çalışma başlattı. Emniyet Müdürlüğü personeline telsiz anonsu ile darbeye karşı topyekün mücadele ve kesinlikle silah teslim etmeme emri verildi. Eskişehir Jandarma Komutanlığı da Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü'nün çalışmalarına destek olduğunu belirterek askerin kışlada kalacağını belirttiği öğrenildi.

3 General, 17 adli ve idari hakim ve savcı gözaltına alındı

Anayasal Suçlar Mahkemesinden gelen talimatlar ile Eskişehir'de görevli 3 general, kısa süreli yaşanan gerginliğin ardından gözaltına alındı. Gözaltına alınan generallerden bir tanesinin ise darbe girişimcilerinin hazırlamış olduğu atama listesinde Eskişehir Sıkıyönetim Komutanı olarak bulunduğu da belirtildi. Yine alınan bilgilere göre, Anayasal Suçlar Mahkemesinden gelen talimatlar doğrultusunda Eskişehir'de görev yapan 11'i adli 6'sı idari hakim ve savcı gözaltına alınırken, 3 hakim ve savcının firari olduğu öğrenildi.

Operasyonlar ve gözaltılar devam edebilir

Hakkında yakalama kararı bulunan Albay Beyazıt'ın uzun süre takip edildikten sonra düzenlenen operasyon ile yakalandı. Gözaltına alınan Kurmay Albay'ın Çankırı Garnizon Komutanı İstihbarat Kurmay Albay Yusuf Bayazıt olduğu öğrenildi. Yakalanan Albay, Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğün'de sorgusu devam ediyor.

Öte yandan, Anayasal Suçlar Mahkemesinden gelecek talimatlara göre emniyet yetkililerinin operasyonlara devam edeceği ve yeni gözaltılar yapabileceği öğrenildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title