Haberler

Eskişehir, Girne ile Kardeş Şehir Oldu

Eskişehir, Girne ile kardeş şehir olduEskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Girne Belediyesi arasında 'Kardeş Şehir' protokolü imzalandı.

Eskişehir, Girne ile kardeş şehir oldu

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Girne Belediyesi arasında 'Kardeş Şehir' protokolü imzalandı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden gelen Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ve yanındaki heyet, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i ziyaret etti. Nidai Güngördü ile Yılmaz Büyükerşen bir süre sohbet ettikten sonra Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Girne Belediyesi arasındaki kardeş şehir protokolün imzası için Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen törene katıldı. Tören Bülent Ecevit, Rauf Denktaş, Fazıl Küçük ve Kıbrıs Barış Harekatı şehitleri için bir dakika saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, Kıbrıs'ın Türkiye için çok önemli olduğunu belirterek Girne Belediyesi ile kardeş şehir olmaktan heyecan duyduklarını söyledi. Büyükerşen " Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden Girne Belediyesi ile iki şehir arasındaki dostluğu, işbirliğini ve uyumu geliştirmek ve dostane istişareler vasıtasıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları arasında karşılıklı anlayışı ve dostluğu teşvik etmek amacıyla bu imzayı atıyoruz" diye konuştu.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte kardeş şehir olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Eskişehir'in özel bir şehir olduğunu ifade etti. Güngördü, "Eskişehir'de detaylı olarak inceleyeceğimiz projeleri kendi şehrimizde hayata geçirmeye çalışacağız. Bu protokol ile Girne'de ayaklarımız yere daha sağlam basacak" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Eskişehir Girne Politika Güncel Haberler

title