Haberler

Eskişehir Esnafından Eski Bakan Unakıtan'a Vefa

Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın onuruna düzenlenen vefa yemeğine katıldı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Bir siyasetçi olarak benim için ibret dolu bir akşam oldu. Siyasetçilerin hayırlı hizmetlerinin unutulmadığına, hele esnafımızın unutmadığına çok mutlu oldum. Bu görevlerin hepsi gelip geçici, bizde görevi daha genç arkadaşlara devrettiğimizde tıpkı sizin gördüğünüz manzarayla karşılaşmayı Allah bize de nasip etsin" dedi.

Avcı, Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin, eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın onuruna düzenlediği vefa yemeğine katıldı.

Eskişehir Şoförler Odası'nda gerçekleştirilen programda konuşan Avcı, esnafın vefasını ve inceliğini görmekten mutlululuk duyduğunu belirterek, Başkan Ekrem Birsen'e, oda başkanlarına ve esnaflara teşekkür etti.

Unakıtan'a "Kemal Ağabey" diyen Avcı, bunun 40 yıl öncesine dayandığını belirterek, "Yeni Devir Gazetesi'nde ben dış politika yazıları yazıyordum Enes Arman imzasıyla. Sayın Kemal ağabeyimiz de yayın kurulunun koordinatörüydü ama Maliye Bakanı olacağı o günlerden belliydi" diye konuştu.

Unakıtan'ın o günün şartlarında bile çözümler ürettiğini belirten Avcı, şunları kaydetti:

"Eskişehir Milletvekilliği'nde, Maliye Bakanlığı'nda şehrimize, memleketimize yaptığı çok değerli hizmetler için hem kendi adıma hem sizlerin adına tekrar çok teşekkür ediyorum. Bir siyasetçi olarak benim için ibret dolu bir akşam oldu. Siyasetçilerin hayırlı hizmetlerinin unutulmadığına, hele esnafımızın unutmadığına çok mutlu oldum. Bu görevlerin hepsi gelip geçici, bizde görevi daha genç arkadaşlara devrettiğimizde tıpkı sizin gördüğünüz manzarayla karşılaşmayı Allah bize de nasip etsin."

- "Esnafın halinden de esnaf çocuğu anlar"

Unakıtan da Eskişehir'deki esnaflarla bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, kendisi adına düzenlenen organizasyon için teşekkür etti.

Esnaflarla ilgili yaptığı çalışmalara ilişkin Unakıtan, "Bunları severek, isteyerek, 'Bu arkadaşlarıma bir hizmet yapabilir miyim' aşkıyla yaptım. Esnaf bu ülkenin çileli insanıdır. Derdi çoktur, problemleri çoktur, çözeni azdır. Esnafın halinden de esnaf çocuğu anlar. Babamdan, amcalarımdan ben bilirim esnaflığı. Çalışır, didinir, uğraşır, evine bir lokma bir şey götürüyorsa ne mutlu" dedi.

Maliye Bakanlığı döneminde yaşadıklarını ve Eskişehir'in sorunlarını anlatan Unakıtan, yerel seçimlerle ilgili şunları kaydetti:

"Eskişehir bir fırsat daha da yakaladı. Eline geçen fırsatı iyi değerlendirsin, esnaf bu işi daha iyi bilir. Kaybeden değil, kazanan olsun. Eskişehir, modern bir şehir, kültürel çeşitlilik var, çocuklarımızı hep okutuyoruz, iki üniversitemiz var. Ankara, İstanbul gibi büyük illere kolaylıkla varıyoruz. Bu günleri gördük ama daha iyi günleri de görelim. Eskişehir buna layık çünkü biz Türkiye'nin önem bir şehriyiz. Sadece Türkiye'nin önemli bir şehri olmakla kalmayalım, dünya çapında bir cazibe merkezi olalım. Burayı yüksek teknoloji merkezi haline getirelim. Eskişehirliler birazcık uyanık davranalım, layığına göre çalışalım."

Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen de Unakıtan'ın bakanlığı döneminde esnafın yıllardır çözülmeyen sorunlarını çözdüğünü belirterek, teşekkür etti.

Daha sonra Avcı ve Birsen, Unakıtan'a tablo hediye etti. Programa, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan, Esnaf ve Sanatkarlar Birliği yönetim kurulu üyeleri, oda başkanları ve esnaflar katıldı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Kemal Unakıtan Ekrem Birsen Nabi Avcı Eskişehir Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title