Haberler

Eskişehir'e İhtiyacından Fazla Kurban Geldi

Güncelleme:

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Salih Söğüt, "2014 yılında Müdürlüğümüz tarafından Eskişehir genelinde yapılan kontrollerde ve sağlık taramalarında, kurbanlık olarak 16 bin 516 büyükbaş ve 66 bin 962 küçükbaş hayvanın tespiti yapıldı. Bu rakamlar Eskişehir'in ihtiyacının iki katına yakın rakamlardır" ifadelerini kullandı.

Söğüt, yaptığı yazılı açıklama, Muttalip Mahallesi'nde bulunan hayvan pazarının 22 Eylül'den itibaren kurban satış noktası olarak faaliyete başladığını aktardı.

Eskişehir'in kurban satış yeri ve ihtiyacını karşılayacak kapasitede olduğunu belirten Söğüt, şunları kaydetti:

"İlk olarak büyükbaş hayvanların 2 yaşını doldurup doldurmadığı, küçükbaş hayvanların ise 1 yaşında olup olmadığına bakılmaktadır. Burada küçükbaş hayvanların boy olarak annesi kadar olan ve en az 6 aydan büyük olanlarında kurban olmasına izin verilmektedir. Bu kontrolden gecen hayvanlarımızın sağlık muayeneleri de yapılmaktadır. Ayrıca kurban olması mümkün olmayan damızlık vasfı yüksek ve gebe hayvanlarında Kurbanlık satış noktasına girişi engellenmektedir. Bütün kontroller sonrasında tüm vasıfları uygun kurbanlık hayvanlar satış için içeri kabul edilmektedir."

Bu yıl hayvan sayısının kentin ihtiyacından fazla olduğuna dikkati çeken Söğüt, şöyle devam etti:

"2014 yılında Müdürlüğümüz tarafından Eskişehir genelinde yapılan kontrollerde ve sağlık taramalarında, kurbanlık olarak 16 bin 516 büyükbaş ve 66 bin 962 küçükbaş hayvanın tespiti yapıldı. Bu rakamlar Eskişehir'in ihtiyacının iki katına yakın rakamlardır. Kurban Bayramı süresince Müdürlüğümüzde görevli bütün veteriner hekim arkadaşlarımız, kurban komisyonlarınca belirlenmiş geçici kurban kesim yerlerinde görev yapacaklardır. Burada görevli arkadaşlarımız kurbanlık hayvanların kesim öncesi sırası ve sonrasındaki tüm kontrolleri yapıp kesim sonrasında özellikle et muayenesi hakkında halkımıza bilgi vereceklerdir. Burada esas amacımız şüpheli et ve organlar hakkında halkımıza yön verip neler yapabilecekleri hakkında çalışmada bulunmak ve ilimizde daha güvenli ve kontrollü kurban bayramı geçirilmesini sağlamaktır."

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Salih Eskişehir Muttalip Söğüt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title