Haberler

Eskişehir DP Genel Başkanı Uysal: Darbeler Korkakların Tercihidir

DP Genel Başkanı Uysal: Darbeler korkakların tercihidir

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, "darbeler korkakların tercihidir. Cesur insanların tercihi demokrasiden yana olmaktır" dedi.

Eskişehir'de DP İl binasında düzenlenen pazar toplantısına katılan Gültekin Uysal burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin 15 Temmuz'da yeni bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığını söyledi. Uysal,"Darbeciliğin bir zihniyet meselesi olduğunu çeşitli vesilelerle ifade etmeye gayret gösterdik. Bugün de 27 Mayıs'ın bir zehirli tohum olarak saçtığı, bu zehirli tohumun zaman zaman farklı bünyelerde, farklı vücutlarda, farklı kurumlarda da ortaya çıktığını 15 Temmuz darbe teşebbüsüyle hep beraber gördük" diye konuştu.

Uysal, 27 Mayıs'tan itibaren her daim demokrasinin hedef alındığını söyleyerek, "Çünkü demokrasi bu milletin birliğinin esasıdır. Çünkü demokrasi bizim ekmeğimizdir, aşımızdır. 27 Mayıs'ı bir zehirli tohum olarak ortaya saçılmış fikriyatının maalesef 2016 Türkiye'sinde bir paralel örgütlenme olarak adına bugün hem hukuk nezdinde, hem ortaya saçılmış bilgilerin nezdinde FETÖ diye de tabir edilen bir organizasyonun, başka büyük organizasyonların yerel aracısı olarak Türkiye Cumhuriyeti devletini karşı karşıya bıraktığı bu durumu her birimizin iyi değerlendirmesi kanaatindeyim" dedi.

OPERASYONA DESTEK

Hükümetin Fırat Kalkanı operasyonunu desteklediği açıklayan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İktidarın tercih ettiği dış politika neticesi olarak özellikle bu coğrafyada radikal dinci grupların karşısında PKK terör örgütünün sahip olduğu hüviyet ve özellikle Suriye'nin kuzeyinde, bizim güneyimizde elde ettiği bir alanı neredeyle bir devlet olma noktasına taşıma teşebbüslerinin karşısında Türkiye Cumhuriyeti devletinin attığı adımları, tercih ettiği Cerablus teşebbüsüyle beraber bu politikanın da önemli olduğunu ve desteklediğimizi burada ifade etmek zorundayım. Bunu ifade ederken buraya niçin geldik? Buraya nasıl geldik ? sorularının da zihnimizde mahfuz kalmak kaydıyla bu değerlendirmeleri yaptığımızı burada ifade ediyorum. İfade ettiğim gibi Türk dış politikasını siz bu ülkenin önceliklerinden daha ziyade kendi siyasi önceliklerinizde ve bir takım romantizm içerisinde belirlediğinizde hem bu coğrafyayı hem de oralara Türkiye'nin mal ve ürün ithal etmesi gerekirken oralardan kendi ülkesine terör ithal eder hale geliriz."

SUÇ İŞLEYENLERE EN AĞIR CEZA

Uysal, suç işleyenlerin hukuk nezdinde en ağır cezaların almasınıistediklerini ancak suç işlemeyen vatandaşların da mağduriyet yaşamaması gerekitiğini belirtti. Uysal şunları söyledi:

"Bugün olağanüstü hal iklimi içerisinde bir takım değerlendirmelerin iktidarın geçmişi yakın hafızalarımızda hepimizin bulunduğu gibi kendi siyasi öncelikleriyle 10 yıllık dönemi adeta bir operasyonlar dönemi diyebileceğimiz dönem içerisinde siyasi davalarla beraber kendi muhaliflerini tasfiye ediyormuş algısına bu süreç umarız yeniden aynı sarmaz içerine düşmez. O nedenle buradan yaptığımız uyarıyla beraber suç işleyenlerin hukuk nezdinde en ağır cezalar almasını temmeni ederken, diğer taraftan bir vatandaşımızın dahi mağduriyet yaşamaması için meseleyi hukuk nezdinde, evrensel değerler temelinde değerlendirerek bu süreçlerin yürütülmesini beklemekteyiz. Bugün pek çok noktada bu manaya gelebilecek yanlış anlaşılmalara dahi sebebiyet vermeden özellikle yargının baskı altına alınmadan, bir takım telkinlerle beraber, bu yanlışın içine düşmeden bu sürecin ilerlemesini Demokrat Parti olarak bekliyoruz."

CUMHURBAŞKANINA VE HÜKÜMETE DESTEK

Gültekin Uysal, demokrasiyi cesur insanların tercih etiğini söyleyerek, "17 Eylül'ün akabinde açık yüreklilikle ifade etmemem gerekir ki darbeler korkakların tercihidir. Cesur insanların tercihi demokrasiden yana olmaktır. 15 Temmuz'un devlet ve beka meselesi olarak gördüğümüzü ifade ettiğimiz noktada başta Cumhurbaşkanına, Türkiye Cumhuriyeti devleti hükümetine, bu manada atacakları her türlü adımda destek olacağımızı ifade etmiştik. Bugün aynı noktada durduğumuzu, iktidara muhalefetimizin sınırını bu büyük geçmişimiz olduğunu aklımız ve vicdanım olduğu gerçeğini de bir kez daha açık yüreklilikle ifade ediyorum" dedi.

(

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Demokrat Parti Gültekin Uysal Eskişehir Politika Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title