Haberler

Eskişehir Depremzede Berber, 17 Kimsesiz Çocuğu Ücretsiz Tıraş Etti

Depremzede berber, 17 kimsesiz çocuğu ücretsiz tıraş ettiHakan TÜRKTAN-Saadet YÖRÜKÇÜ /ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR'de depremzede berber 37 yaşındaki Ömer Faruk Akceylan, Marmara depreminin 17'nci yılında 17 kimsesiz çocuğu ücretsiz tıraş etti.

Depremzede berber, 17 kimsesiz çocuğu ücretsiz tıraş etti

Hakan TÜRKTAN-Saadet YÖRÜKÇÜ /ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR'de depremzede berber 37 yaşındaki Ömer Faruk Akceylan, Marmara depreminin 17'nci yılında 17 kimsesiz çocuğu ücretsiz tıraş etti. Akceylan, gün boyunca tüm müşterilerini de ücretsiz tıraş edeceğini söyledi.

Türkiye'yi yasa boğan 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi sırasında Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde oturan, ev ve berber dükkanları yıkılınca da Eskişehir'e gelen Ömer Faruk Akceylan, burada açtıkları berber dükkanına '17 Ağustos 99 Tıraş Salonu' adını verdi. İstiklal Mahallesi'ndeki berber dükkanına '17 Ağustos 1999 depremini unutturmayacağız' yazısını asan Ömer Faruk Akceylan, gelen müşterilerini bir gün için ücretsiz tıraş ettiğini söyledi.

Bu yıl depremin 17'nci yılı nedeniyle farklı bir uygulama yapmak için İHH İnsani Yardım Vakfı Eskişehir temsilciliği ile görüşerek 17 kimsesiz çocuğu tıraş ettiklerini ve insanlara deprem gerçeğini unutturmamayı amaçladığını belirten Ömer Faruk Akceylan, şöyle konuştu:

"Depremde ailemle beraber Gölcük'ün İhsaniye Beldesindeydik. Biz de 45 saniyeyi binamızda yaşadık. Oturduğumuz binanın içerisinden sağ kurtulduk. Çok zor günlerdi. Allah kimseye bir daha böyle şeyleri yaşatmasın. Deprem sonrası Eskişehir'e geldik. 17 yıldan beri ücretsiz tıraş yapıyoruz. Bu yıl yetim çocuklarımızı tıraş etmeye karar verdik. 17 yıldır yaptığımız ücretsiz tıraşların amacı 17 Ağustos depremini unutturmamak. Depremin 17'nci yılında 17 yetim çocuğumuzu da tıraş ettik. Gün boyunca gelen diğer müşterilerimizi de ücretsiz tıraş edeceğiz."

(

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Türkiye Gölcük Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title