Haberler

Eskişehir'den Kısa Kısa

Sarıcakaya İlçe Belediyesi, ilçe giriş, çıkışları ile ana yollarda yapılan düzenleme çalışmalarından ardından tretuvar çalışmalarına başladı.

Sarıcakaya İlçe Belediyesi, ilçe giriş, çıkışları ile ana yollarda yapılan düzenleme çalışmalarından ardından tretuvar çalışmalarına başladı.

Belediyeden yapılan yazlı açıklamaya göre, çalışmaları yerinde inceleyen Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler, Sarıcakaya'yı yaşanabilir ve modern görünümlü bir ilçe olarak geleceğe taşımak istediklerini aktardı.

Açıklamada, belediye olarak yapılan projelerin yanı sıra vatandaşlardan gelen öneri ve şikayetleri en ön planda bulundurduklarını kaydeden Güler, "İlçe sakinlerimizin bize ilettikleri talepler ne ise biz onları hayata geçirmeye çalışıyoruz. Amacımız bütün vatandaşlarımıza hizmet götürmektir. İlçemizde gerek alt yapı gerekse üst yapı olarak çalışmalarına devam etmekteyiz." kaydedildi.

Kanun dışı satışlar son buldu

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, Yenikent ve Deliklitaş mahallelerinde "yöresel lezzetler" ve "kermes" adı altında yapılan kanun dışı satışların sona erdirildiğini bildirdi.

ETO'dan yapılan yazılı açıklamada, Eskişehirli tüccar ve esnafın mağduriyet yaşamasına neden olan etkinliklerin, ilgili kurumların müdahalesi ile sona erdiği belirtildi.

- OMEK eğitimleri giysi masraflarına çare oluyor

Odunpazarı Belediyesi Meslek ve Sanat Edindirme Kursları'nda (OMEK) yürütülen eğitimlerden biri olan "Kadın giysileri dikimi" kursu başladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, 25 kadın kursiyerin katıldığı, haftada 2 gün verilen kursta kursiyerler, ölçü almayı, kalıp çıkarma ve kesim yapmayı öğreniyor.

Öğreticiler tarafından verilen eğitimlerde kursiyerler uygulamalı dikim eğitimleri de alıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Faruk Güler Metin Güler Sarıcakaya Eskişehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title