Haberler

Eskişehir'den Kısa Kısa

Eskişehir Valiliğince yürütülen BEBKA projesi kapsamında Seyitgazi ilçesine 2 elektrikli araç teslim edildi.

Seyitgazi Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Eskişehir Valiliği, BEBKA, Seyitgazi Belediyesi ve Seyitgazi Kaymakamlığının ortaklaşa hazırladığı Seyitgazi'nin turistik yerlerinin tanıtılmasıyla ilgili BEBKA projesi kapsamında yatırımların sürdüğü bildirildi.

Ayrıca, Seyitgazi Bölgesi turizminin geliştirilmesi projesi kapsamında son olarak 2 adet 8 kişilik elektrikli araç teslim alındığı kaydedildi.

Frig Bölgesi'nin tanıtımı ve ilçedeki tarihi ve turistik yerleri turistlere daha iyi anlatma adına araçların bölgeye çok büyük katkısının olacağını belirten Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın, " BEBKA Projesi kapsamında ilçemize her geçen gün yeni hizmetler sunuyoruz. İki tane elektrikli aracımızı teslim aldık. Araçlar hem vatandaşlarımızın hem de ilçemize gelen turistlerin hizmetinde olacak. Bölgemizin daha iyi tanıtılması adına ilçemize kazandırılan araçlar hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

Tepebaşından öğrencilere sınav desteği

Tepebaşı Belediyesi özel bir hastane iş birliğiyle TEOG sınavına hazırlanan öğrencilere sınav kaygısıyla başa çıkmak için uzman desteği verdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Çukurhisar Ortaokulu'nda gerçekleştirilen söyleşide Acıbadem Eskişehir Hastanesi Uzman Psikoloğu Hilal Aktaş, öğrencileri 27-28 Nisan'da gerçekleştirilecek TEOG öncesinde "Sınav Kaygısı ile Başa Çıkabilme Yolları" konusunda bilgilendirdi.

Öğrencilere sınava hazırlık sürecinde yardımcı olacak nefes egzersizlerini de öğreten Aktaş, tüm öğrencilere sınavdan bir gün önce ders çalışmayı bırakmalarını önerdi.

"Bebeklere Yemekler" kursu

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat Meslek Eğitim Kursları (ESMEK) tarafından Sultandere Eğitim Merkezi Mutfak Stüdyosu'nda "Bebeklere Yemekler" kursu açıldı.

Belediyeden yapılan açıklamada, merkezde son olarak birçoğu hamile olan 12 kursiyerin katılımı ile bebeklere yemekler kursu gerçekleştirildiği belirtildi.

Şef Erdoğan Bozan tarafından verilen eğitimlere katılan kadınların bebeklerin sağlıklı beslenmesi için eğitimler aldığı kaydedildi.

Kursiyerler düzenlenen kursların kendileri için faydalı ve bir o kadar da eğlenceli olduğunu ifade etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını, Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı'nda "Çocuk Şenliği" ile kutlayacak.

Belediyeden yapılan açıklamada, Çocuk Şenliğine katılacak çocukların 7 saat boyunca sayısız oyun alanları ve atölye çalışmalarıyla eğleneceği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinin her yıl düzenlediği "Çocuk Şenliği"nin 24 Nisan'da Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı'nda gerçekleştirileceği ve şenlikte spor gösterileri, oyunlar ve yarışmaların yanı sıra atölye çalışmaları ve standlarda kurum tanıtımları yapılacağı kaydedildi.

Ücretsiz olan etkinliğin saat 10.00-17.00'de yapılacağı belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Kalın Seyitgazi Eskişehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title