Haberler

Eskişehir'den Kısa Kısa

Tepebaşı Belediyesi Su Sporları Merkezi "Tepebaşı'nda yüzme bilmeyen çocuk kalmayacak" hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor.

Tepebaşı Belediyesi Su Sporları Merkezi " Tepebaşı'nda yüzme bilmeyen çocuk kalmayacak" hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin LEED Çevre sertifikasına Altın derece ile sahip ilk kamu binasında 3 ayda 4 yaş grubunda 16 çocuk, 5 yaş grubunda 43 çocuk, 6 yaş grubunda 68 çocuk, 7 - 18 yaş grubunda 409 çocuk hizmet aldığı belirtildi.

Çevre okullardan okul aile birliklerinin talebi ile gerçekleştirilen organizasyonla çocukların aylık katılımı ile 197 öğrenciye yüzme eğitimi verildiği aktarıldı.

19 ve üzeri yaş grubunda, karma ve bayan serbest saat, karma ve bayan eğitim, su jimnastiği ile 65 yaş kategorilerinde 309 kişi; zihinsel, bedensel, görme, işitme engelli bireylerde toplam 10 grupta 79 engelli Tepebaşı Belediyesi Su Sporları Merkezi'ni kullandığı bildirildi.

Tepebaşı Belediyesi Su Sporları Merkezi'nden hizmet alan kişi sayısı 3 ayda bin 338 olduğu kaydedildi.

-Şehitler için program düzenlendi

Seyitgazi Belediyesi tarafından şehitleri anma programı düzenlendi.

Belediyeden yapılan açıklamada, Seyitgazi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen programa Seyitgazi Kaymakamı Ertuğrul Avcı, Belediye Başkanı Hasan Kalın, İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın, Seyitgazi'nin Seyyid Battal Gazi'nin torunları olarak bir çok evladını vatan müdafaası için seve seve feda ettiğini belirtti.

Kur'an-ı Kerim tilaveti okunmasının ardından ilahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu'nun sohbet gerçekleştirdiği ifade edildi.

Eskişehir'de üst yapı çalışması

Tepebaşı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri mahallelerde asfalt dökümü, taş döşeme, kaldırım çalışmalarına devam ediyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, çalışmalar kapsamında Bahçelievler Mahallesi çevre yolu kenarında yapımı devam eden parkın bulunduğu alanda bordür ve kilit taşı döşeme çalışmalarına başladığı belirtildi.

Çevre yolunun kenarında oluşturulan yeşil alan ve fen işleri çalışmalarının tamamlanmasından sonra atıl olan alanın kente yakışır bir yapıya kavuşacağı kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Seyitgazi Eskişehir Tepebaşı Türkiye Politika Güncel Haberler

title