Haberler

Eskişehir'den Kısa Kısa

Tepebaşı Belediyesi Fen İşleri Ekipleri asfalt yenileme çalışmalarına devam ediyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, Zincirlikuyu Caddesi ve Yeşiltepe Mahallesi Solmaz Sokak'ta asfalt yenileme çalışmalarına devam edildiği bildirildi.

Tepebaşı Belediyesi Fen İşleri Ekipleri, planlanan doğrultuda Tepebaşı bölgesinde çalışmalarına devam edeceklerini kaydetti.

Down sendromlu çocuklar ziyaret edildi

Tepebaşı İlçe Kaymakam'ı Salih Keser ve Tepebaşı İlçe Müftüsü Faruk Tut, Tepebaşı Belediyesi Gökkuşağı Kafe'yi ziyaret etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile Gökkuşağı Kafe'de bir araya gelen Tepebaşı Kaymakamı Salih Keser ve Tepebaşı Müftüsü Faruk Tut, down sendromlu çocukların çalıştığı kafeyi gezerek proje hakkında bilgi aldı.

Proje dolayısıyla Başkan Ataç'ı tebrik eden Kaymakam Keser daha sonra kafede çalışan çocuklarla sohbet ettiği kaydedildi.

Güvercinler yarışma için kanat çırptı

Eskişehir'de düzenlenen ortak kümes güvercin yarışlarının final etabında, Tepebaşı Belediyesi adına 2 güvercin kanat çırptı.

Belediyeden yapılan açıklamada, Konya'dan salınan 443 posta güvercini, yaklaşık 440 kilometre uçarak Eskişehir'e 7 saatte ulaştı.

Yarışmada birinciliği Balıkesir'den gelen Hakan Satılmış isimli vatandaşın "Mavi" cinsli güvercini olduğu belirtildi.

Tepebaşı Belediyesi adına yarışan iki posta güvercininden bir tanesi 13'üncü olduğu kaydedildi.

- Başkan Kalın'dan esnaf ziyareti

Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın esnaf ve pazar ziyaretlerini sürdürüyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın pazarcı esnafını ziyaret ederek, istek ve beklentilerini dinledi.

Başkanı Kalın, hizmet çıtalarının her geçen gün arttığını belirterek "Yağmur çamur kar kış demeden ürünlerini sergileyen Pazarcı ve esnaflarımızla bir araya gelerek taleplerini dinliyoruz. Vatandaşlarımızın daha güzel şartlarda alışverişini yapması için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bugüne dek ilçemiz ciddi anlamda yol kat etti. Vatandaşlarımızın yüzündeki tebessüm, hizmet çıtamızı daha da yüksek tutmamızı sağlıyor" ifadelerini kullandı.

- Belçika Milletvekili Yüksel Başkan Kurt'u ziyaret etti

Belçika Federal Meclisi Milletvekili Veli Yüksel, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile bir araya geldi.

Belediyeden yapılan açıklamada, Belçika'da geçen yıl yapılan milletvekili seçimlerinde federal meclise seçilmeyi başaran Veli Yüksel, gerçekleştirdiği ziyaret ve temaslar çerçevesinde Başkan Kurt'la bir araya gelerek belediyenin hizmetleri hakkında bilgi alışverişinde bulunduğu belirtildi.

Başkan Kurt "Eskişehir'de oldukça fazla Emirdağlı vatandaşımız var ve çoğu Belçika ile bağlantılı. Kurulacak bir fahri konsolosluk sayesinde burada yaşayan Emirdağlı vatandaşlarımızı rahatlatacağımızı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

- Çocuklar drama öğreniyor

Odunpazarı Belediyesi'nin Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi bünyesinde açtığı kültür sanat ve eğitim kursları devam ediyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 8-11 yaş arası çocukların katıldığı drama kursunda birlikte çalışma becerisi, çözüm üretme yeteneği, heyecan kontrolü, dinleme becerisi, doğaçlama, ifade becerisi ve rol yapabilmeleri öğretiliyor.

Drama kursunun çocuklar için önemli bir gelişim ve özgürlük alanı olduğunu belirten belediye yetkilileri, öncelikli amaçlarının çocukların özgüvenini geliştirmek olduğunu kaydetti.

- Odunpazarı'ndan ekmek israfına önlem

Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmet Müdürlüğü, anlaşmalı olduğu zincir marketlerden bedelsiz olarak bayat ekmekleri alarak, ilçe sınırları içerisindeki kırsal mahallelerde hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara dağıtıyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, Kırsal Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri toplanan ekmeklerle ilgili verdiği bilgide, ocak ayından bugüne 50 bin civarı bayat ekmek israfının önlendiği ve bu ekmeklerin oluşturulan liste dahilinde 50 adet kırsal mahallede dağıtıldığını belirtildi.

Çiçeklendirme ve bitki dikim çalışmaları devam ediyor

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı Park Bahçeler Şube Müdürlüğü ekipleri şehrin çeşitli bölgelerinde çiçeklendirme ve bitki dikim çalışmalarına devam ediyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi seralarında özel olarak yetiştirilen çiçek ve bitkiler, yapılan peyzaj düzenlemeleriyle kente estetik bir görünüm kazandırıyor.

Vatandaşların, yapılan çiçeklendirme ve peyzaj çalışmalarının kenti güzelleştirdiğini ve çalışmalarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen olmak üzere Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına teşekkür ettiği kaydedildi.

Kaynak: AA / Yerel

Hasan Kalın Eskişehir Tepebaşı Belçika Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title