Haberler

Eskişehir'den Kısa Kısa

Tepebaşı Belediyesi Tarımsal Destek Danışma Birimi anız yakılmaması konusunda çiftçileri uyardı.

Tepebaşı Belediyesi Tarımsal Destek Danışma Birimi anız yakılmaması konusunda çiftçileri uyardı.

Belediyeden yapılan açıklamada, hububat hasadının başladığı bugünlerde sık sık meydana gelen anız yakılması ile ilgili olarak Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşler müdürü Yusuf Selek çiftçileri bilgilendirecek açıklamalarda bulundu.

Selek, anızın yakılmayıp toprağa karıştırılmasının toprağın organik madde sağlaması açısından çok önemli olduğunu belirtti.

Yakılan hububat sap ve anızları ile yangınlar sırasında havanın kirlendiğini bildiren Selek, anız yakanlar hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılması konusunda işin takipçisi olacaklarını kaydetti.

- "Baca Topu Projesi" kapanış töreni gerçekleşti

Odunpazarı Belediyesi ve Odunpazarı Gençlik Spor Kulübünün birlikte yürüttüğü Baca Topu Projesi'nin kapanış töreni gerçekleşti.

Belediyeden yapılan açıklamada, Emek Mahallesi Kapalı Pazar yerinde gerçekleşen törene Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Gençlik ve Spor Bakanlığı Temsilcisi Mithat Kutlu, öğrenciler ve velileri katıldı.

Türkiye'de ilk olan Baca Topu projesi, gençlerin hareketlenmesi, sporu sevmesi, özgüven sahibi bireyler olarak yetişmesine destek olan, toplamda 3,15 metre yüksekliğinde 3 adet ayrı renklerde çıkış tüneli bulunan bir oyun olduğu belirtildi.

Baca topu projesinin gençler arasındaki iletişimin kuvvetleneceğinin, el ve göz koordinasyonunu arttıracağını kaydeden Başkan Kazım Kurt, Gençlik ve Spor Bakanlığının bu tür yeniliklere destek olmakla iyi bir iş yaptığını ve bu projenin ilerleyeceğini kaydetti.

Odunpazarı'ndan ilaçlama çalışmaları

Odunpazarı Belediyesi tarafından haşerelerle mücadele kapsamında başlatılan ilaçlama çalışmaları artarak devam ediyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, yoğun yağışların ardından yaz sıcaklarının gelmesi ile çalışmalarını hızlandıran ekipler, özellikle sineklerin üreme alanları olabilecek durgunsu alanları, yeşil alanlar, kanal, foseptik kuyuları gidi yerlerde etkin bir şekilde ilaçlama çalışması gerçekleştiriyor.

Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekiplerinin, günde iki defa olan ilaçlama çalışmalarını, üç vardiyaya çıkardığı ve ekiplerin sinek ve haşerelere karşı mücadele edeceklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Odunpazarı Belediyesi Kazım Kurt Eskişehir Tepebaşı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title