Haberler

Eskişehir'den Kısa Kısa

Eskişehir Sanayi Odası'nın (ESO) yeni Avrupa Birliği projesi olan Avrupa İşletmeler Ağı projesi kapsamında raylı sistem üreticileri bir araya geldi.

Eskişehir Sanayi Odası'nın (ESO) yeni Avrupa Birliği projesi olan Avrupa İşletmeler Ağı projesi kapsamında raylı sistem üreticileri bir araya geldi.

ESO'dan yapılan açıklamada, Belçikalı raylı sistemler üreticileri ile görüşen Eskişehirli sanayiciler yeni iş fırsatlarını değerlendirdi.

Belçika Ekonomi ve Ticaret Ataşesi Eric Bletard eşliğinde yapılan görüşmelerde konuşan ESO Başkanı Savaş Özaydemir, "Demiryolu sektöründe üretim gerçekleştiren firmalarımızın uluslararası alanda tanınırlığı ve işbirliği için gerçekleştirdiğimiz organizasyonları önemsiyoruz. Bu kapsamda gerçekleşen iş görüşmeleri firmalarımız için umarım faydalı olacaktır" ifadelerini kullandı.

-Tepebaşı'ndan "Hoş geldin bebek" ziyareti

Tepebaşı Belediyesi'nin yürüttüğü "Hoş geldin bebek" projesi devam ediyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, yürütülen projelerden biri olan "Hoş geldin Bebek" projesi çerçevesinde, Tepebaşı'nın yeni bireyleri olan, Elif ve Özmen Altay çiftinin bebekleri Ahsen ile Semanur ve Abdullah Yel çiftinin bebekleri Elif bebekleri ziyaret edildiği kaydedildi.

-Terkedilmiş hurda araçları toplanıyor

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi sınırlarında yol kenarlarına, kaldırımlara, boş arazilere terk edilen hurda araçlar zabıta ekipleri tarafından toplatılıyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, araçlarını bulundukları yerden kaldırmayanlara para cezası yazılarak, araçları yediemin otoparklarına kaldırılıyor.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı kullanım ömrünü tamamlayan, çürümeye terk edilen, hurdaya çıkan araçları, oluşturduğu çirkin görüntü ve çevreye verdiği zararlardan dolayı toplamaya başladığı belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, çalışmaların birkaç hafta sürebileceğini, vatandaşların çevrelerinde bulunan hurda araçlar konusunda zabıtaya ihbarda bulunmalarını kaydetti.

-Eskişehir'de kültür sanat

Odunpazarı Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Odunpazarı Meslek ve Sanat Edindirme Kursları (OMEK) tarafından "12. Geleneksel OMEK Sergisi" açıldı.

Belediyeden yapılan açıklamada, Odunpazarı Belediyesi tarafından 58 branşta verilen kurslara toplamda 3 bin 702 kursiyer katılarak etiğim aldığı ve kursiyerlerin ürünlerin Kurşunlu Külliyesi'nde sergilendiği bildirildi.

OMEK yılsonu sergisinin açılışına, Odunpazarı Belediyesi Meclis Üyesi Mahmut Çakmak, Odunpazarı İlçe Millieğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Asım Elbinsoy, kurs hocaları ve kursiyerler ile çok sayıda vatandaş katıldığı kaydedildi.

-Işıkspor Kulübü yöneticilerinden Başkan Kurta'a ziyaret

Odunpzarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Işıkspor Kulübü Başkanı Fahrettin Şolpan ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

Belediyeden yapılan açıklamada, ziyarette Işıkspor'un kulüp Başkanı Şolpan, projelerini Başkan Kurt'a aktardı.

Başkan Kurt ise amatör sporun gelişmesine katkı sağlayacaklarını belirtti.

Ziyaret sonunda kulüp yöneticileri, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'a, isminin yazılı olduğu Işıkspor forması hediye ettiği kaydedildi.

-Orman yangınlarına teorik ve pratik eğitim verildi

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından personel orman yangınlarına karşı teorik ve pratik eğitim verildi.

Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, işbaşı eğitimlerinin sonuncusu Eskişehir Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Kocakır Yangın Harekat Merkezinde yapıldı.

Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, etkinliğe katılarak ekiplere en az hasarlı bir sezon diledi.

Eğitimde araç operatörlerine "İleri Sürüş Teknikleri" gösterildiği, zorlu ve engebeli arazi şartlarında araçların tam verimle kullanılması amaçlandığı kaydedildi.

Yeni gelişen teknik ve metotlar öğretilerek birde uygulama yaptırıldı.

Eğitim sonunda yangın gözetleme kulesinden verilen bir temsili bir ihbar üzerine, ekipler topluca hareket ederek bir tatbikat gerçekleştirdi.

-ESOGÜ'den ramazan ayında beslenme önerileri

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi'nde görevli Diyetisyen Nurdoğan Erafacan Gül, Ramazan ayında sağlıklı beslenme açısından dikkat edilmesi gereken noktaları anlatan bir açıklama yaptı.

Üniversiteden yapılan aıklamada,  oruçlu olunan sürenin oldukça uzun olduğu ve dengeli beslenme ilkeleri Ramazan ayı için de öneminin arttığı belirtildi.

Nurdoğan Erafacan Gül, ihtiyaçtan daha fazlasını tüketmek, öğün sayısını azaltmak, tüketilen su miktarının azalması ve hareketin azalmasının çeşitli sağlık sorunları ve kilo artışına neden olabileceğini bildirdi.

Orucun su ile açılması gerektiğini belirten Gül, "Soğuk su içilmemelidir. Daha sonra bir çorba ve bir iki dilim ekmek veya pide ile devam edilmelidir. Yaklaşık yarım saatlik bir aradan sonra et yemeği veya etli sebze yemeği veya kuru baklagil yemeği yanında az miktarda pilav veya makarna, 1-2 dilim ekmek ve yağsız salata tüketilmelidir. Bir süre sonra meyve ve yoğurt tüketilmelidir. İstenirse yoğurt ayran olarak tüketilebilir. Şerbetli hamur tatlıları yerine sütlü tatlılar tercih edilmelidir. Böbrek sağlığımız açısından sıvı ihtiyacımızın karşılanması çok önemlidir. Su tüketimini sadece iftar ve sahurda yapmak yerine ihtiyacımız olan 2 buçuk, 3 litre sıvıyı iki öğün arasına yayarak tüketmek doğru olacaktır. Sahurda daha çok kahvaltılık türü yiyecekler tüketilmelidir. Fakat kan şekeri düzeyinin dengede tutulabilmesi için sahurda bal, reçel gibi yiyecekler yerine daha çok çay, peynir, yumurta, zeytin ve ekmek tüketilmelidir. Sahurda çok fazla besin tüketmek daha geç acıkmak anlamına gelmez" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Odunpazarı Belediyesi Avrupa Birliği Kazım Kurt Belçika Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title