Haberler

Eskişehir'den Kısa Kısa

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat Meslek Eğitim Kursları (ESMEK) Türk Sanat Müziği Korosu tarafından konser verildi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat Meslek Eğitim Kursları (ESMEK) Türk Sanat Müziği Korosu tarafından konser verildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, şef Ata Sevin yönetimindeki konser, Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Türk Sanat Müziği'nin seslendirildiği konser sanatseverler tarafından beğeniyle izlendiği kaydedildi.

Bahar şenliği

Tepebaşı Belediye başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir'de Yaşayan Emirdağlılar Bahar Şenliği'ne katıldı.

Belediyeden yapılan açıklamada, Emirdağlılar Vakfı ile Emirdağ, Çevre Köyleri Yardımlaşma Derneği ile ortaklaşa olarak, Kanlıpınar'daki Şehri Derya Parkı'nda  düzenlenen, etkinliğe çok sayıda Emirdağlı vatandaş katıldı.

Türkülerin söylendiği ve oyunların oynandığı şenlikte, Başkan Ataç'ın,yöre oyunlarına eşlik ettiği kaydedildi.

"Halk Ozanları Anma" konseri düzenlendi

Tepebaşı Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, Halk Ozanları Anma Konseri düzenledi.

Belediyeden yapılan açıklamada,  Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte Neşet Ertaş, Pir Sultan Abdal, Aşık Mahsuni, Aşık Veysel, Ali Ekber Çiçek, Dertli Divani gibi ustaların eserleri seslendirildi.

Konsere katılan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, "Uzun yıllar önce Aşık Mahsuni'yi canlı dinleme şansına erişmiştim. Bu konuda kendimi özel insanlardan hissediyorum. Tepebaşı Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu'ndaki arkadaşlarıma ve şef Aytaç Karausta'ya çok teşekkür ediyorum. Tepebaşı Belediyesi'nin bu tür etkinlikleri, sanat organizasyonları devam edecek" ifadelerini kullandı.

- Odunpazarı'nda parklara bakım çalışması

Odunpazarı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ilçe genelinde mevcut parkların yenilenmesi ve yenilerin yapılması için yoğun bir çalışma yürütüyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, çalışma kapsamında şu ana kadar 23 adet parkın tamir ve bakım çalışmalarını tamamladı.

Çalışma sonucunda 5 adet yeni park yapıldığı ve 7 parka yeni spor aletleri konulduğu ve diğer parklardaki aletlerin bakımı yapıldığı belirtildi.

Yetkililer, mevcut parkların yenilenmesi ve yeni parkların yapılması konusunda çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek ilçe genelinde bakımı yapılmayan parkın kalmayacağını kaydetti.

- Bin 342 litre atık yağ topladılar

Odunpazarı Belediyesi tarafından 2014 – 2015 eğitim öğretim yılında düzenlenen okullar arası atık yağ toplama kampanyası sona erdi.

Belediyeden yapılan açıklamada, Odunpazarı bölgesinde kampanyaya farklı okullardan katılan okulların katıldı.

Kamapanya sürecinde bin 342 litre atık yağ toplayan Kılıçarslan İlköğretim Okulu birinci oldu.

Okul bahçesinde yapılan ödül töreninde Kılıçarslan İlköğretim Okuluna birincilik hediyesi olarak 3 adet futbol topu, 3 adet basketbol topu, 3 adet voleybol topu, 3 adet hentbol topu ve 4 adet temizlik malzemesi seti takdim edildiği kaydedildi.

Toplanan atık yağlarla biyodizel yapımında kullanılacağı ve bu sayede çevreye duyarlı yakıt elde edileceği belirtildi.

- ESOGÜ'de  "Sokak Hayvanları ve Biz" konferansı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) tarafından "Sokak Hayvanları ve Biz" konulu konferans düzenlendi.

Üniversite tarafından yapılan açıklamada, Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansı Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cavide Demirci tarafından verildi.

Farklı türde köpeklerin olduğunu belirten Demirci, köpeklerin kontrol edilmezlerse hastalık yayabileceklerini ve şehirde karmaşa oluşturabileceklerini belirtti.

Kısırlaştırma programı ile sokak köpeklerinin nüfusu beş yılda yüzde 70 azaltılabileceğini ifade eden Demirci, şunları kaydetti:

"Dünyanın diğer ülkelerinde de bu metot kullanılıyor. Sokak kedileri de kısırlaştırılıyor. Kısırlaştırma saldırganlığı engelliyor. Bu nedenle, kısırlaştırılan köpekler daha az dövüşüyor ve daha az havlıyor. Bir köpeği ilk gördüğünüzde nasıl yaklaşmalısınız? Köşeye sıkıştırmayın köpeği korkutabilirsiniz, o size gelsin. Yavaş ve sessizce konuşun, bağırmayın ve hızlı hareketler yapmayın. Koklaması için elinizi ona yavaşça yaklaştırın, sonra dikkatli bir şekilde okşayın, köpek iyi niyetinizi anlayabilir. Uyuyan bir köpeğe dokunmayın, onu korkutabilirsiniz. Yemek yiyen bir köpeği rahatsız etmeyin. Bağlı olan bir köpeğe dokunmayın, bir şeyi koruyor olabilir. Bir köpek bana hırlarsa ne yapmalıyım? Köpeğe sert bakmayın. Gözlerine direkt bakmayın. En önemlisi, koşmayın. Yavaşça uzaklaşın. Köpeklerden hastalık bulaşır mı? Nasıl korunmamız gerektiğini bilirsek risk çok düşük. Kendimizi nasıl koruyabiliriz? Köpeğe dokunduktan sonra, ellerinizi sabun ile yıkayın! Köpeğe dokunurken yemek yemeyin, sigara içmeyin ve ağzınızı ellemeyin. Başka ne yapabiliriz? Evcil hayvanınız varsa iç parazit aşısını yaptırın, çiğ et veya kemik asla vermeyin."

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Tepebaşı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title