Haberler

Eskişehir'den Kısa Kısa

Türk Kadınlar Birliği Eskişehir Şube Başkanı Ayşegül Ünügür ve üyeleri, Odunpazarı Belediye BaşkanıKazım Kurt ile bir araya geldi.

Türk Kadınlar Birliği Eskişehir Şube Başkanı Ayşegül Ünügür ve üyeleri, Odunpazarı Belediye BaşkanıKazım Kurt ile bir araya geldi.

Belediyeden yapılan açıklamada, Ünügür, ziyarette Türk Kadınlar Birliği'nin çalışmaları hakkında Başkan Kurt'a bilgi verdi.

Kurt, Türk Kadınlar Birliği ile sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştireceklerini kaydetti.

- Kırsalda yollar'a bakım çalışması

Odunpazarı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, 85 mahalle genelinde gerçekleştirdiği üst yapı çalışmalarına devam ediyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, Odunpazarı Belediyesi ilçe sınırları içerisinde bulunan ve mahalle statüsü kazanan köylerin yollarını çamurdan kurtarmak için çalışan ekipler, belirlenen program dahilinde Gümele, Akçakaya, Kuyucak ve Avdan başta olmak üzere 15 mahallede çalışma gerçekleştirdi.

Çalışmada 30 personel, 10 adet kamyon, 5 adet iş makinesi, silindir ve greyderin kullanıldığı ve Odunpazarı İlçesi sınırlarında bulunan kırsal bölgelerde yol yapım çalışmalarına bahar ve yaz ayları boyunca hız kazandırılacağı kaydedildi.

Başkan Ataç, elektrikli otobüsü test etti

Tepebaşı Belediyesi, yüzde yüz yerli elektrikli otobüsü deneme sürüşüne aldı.

Belediyeden yapılan açıklamada, Ataç  "sıfır emisyon ile doğa dostu, sessiz toplu taşımacılık ve geleceğin toplu taşımacılık aracı" sloganları ile üretilen bir şirkete ait otobüsü test etti.

Ataç, aracın yüzde yüz yerli olduğunu ve Tepebaşı Belediyesi'nin akıllı şehirler projesinde kazandığı 5 milyon Euro'luk projede kullanılacak otobüslerin bir benzeri olduğunu bildirdi.

Belediye olarak 4 otobüs daha alınacağını belirten Ataç, "Yine proje kapsamında 7 adet hibrit binek araç alınacak. Onların hazırlığını yapmaktayız. Bu araç bir test aracıdır. Hem kullanım adına, hem şehrin elektrikli araçları tanıması adına önemli bir örnektir. İleride Eskişehirli vatandaşlarımızın ulaşımında kullanacağımız araçların benzeridir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Odunpazarı Belediyesi Eskişehir Akçakaya Gümele Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title