Haberler

Eskişehir'den Kısa Kısa

'2010 Türkiye'de Japon Yılı' etkinlikleri kapsamında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Japon Türk Kültürel Değişim Derneği işbirliğiyle kentte geleneksel Japon sanatları kursu verilecek.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Japonya'dan gelecek 43 kişilik ekip tarafından, Büyükşehir Belediyesinin mesleki beceri kurslarına katılan kursiyerler ile isteyen tüm kent halkına geleneksel Japon el sanatları kursu verilecek. Büyükşehir Belediyesinin Odunpazarı'nda bulunan İşlik Evler Eğitim Merkezi'nde 5 Temmuzda saat 13.00 ile 16.00 arasında gerçekleştirilecek programda Çay Seremonisi (Sado), Japon Çiçek Düzenleme Sanatı (İkebana), Japon Kağıtla Japon Stil Yapılması (Watoci), Japon Stil Kağıdı Sarması ? Kağıtla Paketleme (Wrapping), Japon Boncuk Oyası, Japon Kağıt Katlama Sanatı (Origami), Japon Hat Sanatı (Shodo), Geleneksel Japon Makarna Yapımı (Udon) kursları verilecek.

Ücretsiz kurslara katılmak isteyenler kayıt işlemleri için eğitim merkezinin 2202229 nolu telefonu aracılığıyla bilgi alabilecekler.

- BAŞKAN SAKALLI'DAN EMEKLİ PERSONELE TEŞEKKÜR PLAKETİ

Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, emekli olan personellerine teşekkür plaketi takdim etti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, özverili ve başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ettiği personelinin, emekliliklerini kutlayarak, kendilerine sağlıklı ve huzurlu bir emeklilik dönemi dileyen Başkan Sakallı, Odunpazarı Belediyesi ailesinin her ferdinin kendisi için büyük önem taşıdığını ifade etti.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada tüm mesai arkadaşlarıyla birlik ve beraberlik içerisinde çalışacaklarını ifade eden Başkan Sakallı, bu önemli birlikteliğin Odunpazarı Belediyesinin sunduğu hizmetlerdeki kalitenin temelini oluşturduğunu vurguladı.

Başkan Sakallı'ya bu anlamlı davranış için teşekkür eden emekli personeller Yaşar Demir ve Zeki Şen de düzenlenen plaket töreninde duygu dolu anlar yaşadılar.

- ANNELER TRT İÇİN KAMERA KARŞISINA GEÇTİLER

Kendi diktikleri kostümlerle oyunlarını sergileyen Tepebaşı Belediyesi Anneler Halk Oyunları Topluluğu, TRT'de yayınlanacak çekimler için kamera karşısına geçtiler. Tepebaşı Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, anneler, milli kostüm atölyesi çalışmalarıyla diktikleri kostümlerle ve yöresel olarak hazırlanmış oyunlarıyla birbirinden güzel gösteriler sunarken vatandaşlardan büyük alkış aldılar.

Türkiye'de bir ilk olan Anneler Halk Oyunlar Topluluğu'nun üyeleri, çalışmalar sırasında ailelerinden büyük destek gördüklerini belirttiler.

Köprübaşı'nda bulunan eski Tepebaşı Belediyesi Hizmet Binası'nın önünde geçleştirilen çekimlere çok sayıda vatandaş da katılarak annelere destek verdi.

- ODUNPAZARI YAZ SPOR OKULLARI ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Odunpazarı Belediyesi tarafından Mehmet Terzi Spor Salonu'nda hizmete açılan Yaz Spor Okulları vatandaşlara yine sağlıklı, zinde ve eğlenceli bir tatil dönemi sunuyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ihlamurkent Mahallesi'ndeki Mehmet Terzi Spor Salonu'nda başlayan yaz spor okulları bu yıl da önceki yıllarda olduğu gibi yoğun ilgi görüyor. Özellikle çocuklarının tatil dönemlerini verimli bir şekilde geçirmelerini isteyen ailelerin büyük ilgi gösterdiği yaz spor okullarında, yaz ayları boyunca çocuklara basketboldan voleybola, tekvandodan masa tenisine kadar birçok branşta eğitim veriliyor.

Hanımlar içinde aerobik, jimnastik ve bu yıl ilk defa pilates dersleri düzenleyen yaz spor okulları tüm kent halkına açık.

Halen kayıtların devam ettiği Odunpazarı Belediyesi Yaz Spor Okullarına kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlar, Odunpazarı Belediyesi Mehmet Terzi Spor Salonu?na başvuruda bulunarak sağlıklı bir yaz dönemi geçirebilirler.

- ZABITA EKİPLERİNDEN DİLENCİLERE OPERASYON

Tepebaşı Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda dilencilik yaptıkları belirlenen 3 kişi yakalanarak haklarında cezai işlem uygulandı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, dilencilik yaptıkları tespit edilen 3 kadın hakkında kanuni işlem uygulandı.

Yetkililer, dilencilerin yarım günde 50 ile 75 TL para kazandıklarını tespit ettiklerini bildirdi. Bu rakam aylık olarak değerlendirildiğinde pek çok çalışanın maaşından yüksek olduğunu kaydeden yetkililer, dilenciliği meslek haline getiren bu kişilere karşı halkı duyarlı olmaları konusunda uyardı.

- TEPEBAŞI BELEDİYESİNİN SÜNNET ŞÖLENİ

Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenecek Sünnet Şöleni kapsamında başvurusu alınan çocukların sünnetleri devam ediyor. Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çamlıca Beldeevi'nde oluşturulan sağlık biriminde hijyenik koşullarda uzmanlar tarafından sünnetler gerçekleştirilirken, aileler de çocuklarıyla birlikte büyük bir heyecan yaşıyorlar.

Sünnet işlemi sonrasında yapılması gerekenler ve kullanılması gereken ilaçlar ile kullanım şekilleri hakkında aileler yazılı olarak bilgilendiriliyorlar.

Belediye Başkanı Ahmet Ataç da bu mutlu günlerinde aileleri ve çocukları yalnız bırakmayarak fırsat buldukça onlarla vakit geçiriyor.

(TAR-İRE) - ESKİŞEHİR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title