Haberler

Eskişehir'deki Otomotiv İşçilerinin İş Bırakma Eylemi

Eskişehir'in İnönü ilçesindeki Ford Otosan İnönü Fabrikası Müdürü Gültekin Hanlıoğlu, işçilere yarın sabah işbaşı yapmaları yönünde çağrıda bulundu.

Eskişehir'in İnönü ilçesindeki Ford Otosan İnönü Fabrikası Müdürü Gültekin Hanlıoğlu, işçilere yarın sabah işbaşı yapmaları yönünde çağrıda bulundu.

Hanlıoğlu, fabrika önünde işçilerle yaptığı görüşmede, çalışanlardan yarın saat 08.00 itibarıyla işlerinin başına dönmelerini talep etti.

Diğer fabrikalarda üretimin devam ettiğini belirten Gültekin Hanlıoğlu, "Bütün fabrikalar çalışıyor. Bu eylemi sizin gibi yapan yok, şu anda suç işliyorsunuz. Sonra ben üzülürüm. Hepinizin ailesi, çocukları var. Ben sizleri seviyorum. Gelin, çalışın arkadaşlar. Akşam sizlerin cep telefonuna kısa mesaj atacağız 'Gelin, çalışın' diye. Burası hepimizin ekmek kapısı. Gölcük'te, Yeniköy'de ve Sancaktepe'de üretim var. Gelin, çalışın. Benim sizden tek ricam bu. Fabrika sizin. Bu şirket, kazandığı sürece her zaman paylaşmıştır" dedi.

İşçilerin sözcüsü İsmail Demirbaş ise bundan sonraki süreçte bir avukat aracılığıyla taleplerini idareye ileteceklerini söyledi.

Fabrikanın herkesin ekmek kapısı olduğunu dile getiren Demirbaş, şöyle konuştu:

"Bu böyle gitmeyecek, sonuçta çalışacağız. Yeniden karşı karşıya geldiğimiz zaman onaramayacağımız yaralar açmak istemiyoruz. Gölcük'teki temsilci arkadaşla konuştum, orada bir çalışmanın olmadığını söyledi. Fabrikada acil çalışma gerektiren yerlerde arkadaşlarımız zaten görevlerini yapıyor. Şartlarımızın kabul edildiğini Gölcük'teki arkadaşlarımız bize anlatırlarsa, idarecilerimiz de bize Gölcük'te anlaşma yapıldığını söylerlerse, anlaşmaya göre 'şartlar belirlendi, bundan sonra işbaşı yapıyoruz' derlerse, biz de gider bunu tespit ederiz, ona göre hareketimizi belirleriz."

Kaynak: AA / Yerel

Ford Otosan Eskişehir Gölcük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title