Haberler

Eskişehir'deki Orman Yangını Sonrası Yapılan Çalışmalar

Eskişehir'in Alpu ilçesinde 14 Temmuz'da çıkan ve 175 hektar ormanın zarar gördüğü yangın sonrası bölgedeki iyileştirme çalışmaları sürüyor.

Eskişehir'in Alpu ilçesinde 14 Temmuz'da çıkan ve 175 hektar ormanın zarar gördüğü yangın sonrası bölgedeki iyileştirme çalışmaları sürüyor.

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yangın sonrası zarar gören ağaçların kesilerek sahadan çıkartılmasının ardından iş makineleri toprak işleme çalışmalarına başladı.

Bölgeden sorumlu Çatacık Orman işletme Müdürü Kemal Kayıran, çalışmaları yerinde inceleyerek, işçilerle görüştü.

Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, kış gelmeden fidan dikimlerine başlamak istediklerini belirterek, Eskişehir'in son yıllardaki büyük yangınlardan birini yaşadığını kaydetti.

Orman yangınlarının nedenli büyük bir felaket olduğunu bir kez daha gördüklerini dile getiren Ateş, şunları kaydetti:

"Yanan sahanın boşaltılması için ekiplerimiz hızla çalışıyor. Bir taraftan da dozerlerle örtü temizliği yapılıyor. Sahanın toprak işlemesine de başlandı. Yaklaşık 2 ay sonra tekrar ağaçlandırılmaya hazır hale gelecek. Sahaya çam türlerinin yanı sıra, yangına daha dayanıklı olan yapraklı ağaçlar ve yabani meyve veren türleri de dikeceğiz. 175 hektarlık bir alan, yaklaşık 300 bin fidan dikmeyi planlıyoruz."

İlçeye bağlı Başören Mahallesi yakınlarında 14 Temmuz'da çıkan orman yangınına 3 helikopter, 1 uçak ve çok sayıda arazöz müdahale etmişti. Yaklaşık 13 saat sonra kontrol altına alınan yangının soğutma işlemleri 3 gün sürmüştü.

Kaynak: AA / Güncel

Eskişehir Alpu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title