Haberler

Eskişehir'deki Memurlar da Bordro Yaktı

Güncelleme:

Eskişehir'de KESK üyeleri yüzde 3'lük maaş zammının yetersiz olduğunu ve enflasyon farklarının verilmediğini belirterek meslek lisesi önünde bordrolarını yaktı.

Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek lisesi önünde toplanan KESK üyeleri 'Sadaka değil insanca yaşamak istiyoruz' yazılı pankart açtı. Çeşitli sloganlar atan grup adına basın açıklamasını KESK Dönem Sözcüsü Yalçın Mutlu yaptı.

Mutlu, rutin bir eylemi gerçekleştirmek için değil, isyanlarını haykırmak için toplandıklarını bildirirken, "Bordrolarımı yoksulluğa, sömürüye meydan okuduğumuzu göstermek, insanca yaşam hakkımızı kazanana dek mücadelemizi büyütemeye karar olduğumuzu göstermek için yakıyoruz Yandaş konfederasyon 2015 yılı için yüzde 3+3 gibi bir zammın altına imza atmıştır. Oysa Aralık 2014 itibariyle yıllık enflasyon oranı 8.85'dir. Şimdi de bizden 2015 yılında enflasyonun gerileyeceğine inanmamızı istiyorlar. Oysa 2014 için öngörülen enflasyon oranı yüzde 6'lar dolayında iken yüzde 8.85 oldu" dedi.

Memurlar topluca bordrolarını yaktıktan sonra dağıldı.
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Eskişehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title