Haberler

Eskişehir'deki Cinayete Protesto

Eskişehir'de bir grup kadın, Kader Kaya'nın ormanlık alanda boğularak öldürülmesine tepki gösterdi.

Eskişehir'de bir grup kadın, Kader Kaya'nın ormanlık alanda boğularak öldürülmesine tepki gösterdi.

Adalet Sarayı önünde toplanan grup adına bir konuşan CHP Eskişehir İl Kadın Kolları Başkanı Figen Kahya, Kader Kaya'nın (18) failinin cezasının pişmanlık değil adalet olması gerektiğini söyledi.

Adaletin takipçisi olacaklarını vurgulayan Kahya, "Kader'in yaşadıkları 3 gün sonra unutulacak bir hikaye olmayacak. Kadın cinayetleri her geçen gün onlarca kadının hayat hikayesini sona erdiriyor. Bu cinayetler, toplumun ruh sağlığını etkileyen bir hale dönüştü." dedi.

Kader Kaya'nın annesi Selver de aile olarak sözün bittiği yerde olduklarını dile getirerek, kızlarının geri gelmeyeceğini söyledi.

Kızının böyle bir ölümü hak etmediğini ifade eden Kaya, şunları söyledi:

"Yavruma bunu yapanların cezasız kalmaması gerekiyor. Bir Kader daha ölmesin. Her zaman 'Özgecanlar son bulsun' dedik. Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan'a ve milletvekillerine yalvarıyorum. Yavruma bunu yapanların yanına bu kar kalmasın. Caydırıcı cezalar gelsin. Yavrum okumak için 12 yıl mücadele verdi. Diplomasını almayı nasip etmediler."

Kader Kaya'nın babası Mehmet Kaya'nın da aralarında bulunduğu grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Kader Kaya, Kanlıpınar Mahallesi Çamlık mevkisinde 29 Temmuz'da ormanlık alanda boğulmuş halde bulundu. Kader Kaya'nın katil zanlısı olarak jandarma tarafından gözaltına alınan Metin Y. (30) çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Kaya Eskişehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title