Haberler

Eskişehir'de Yurt Çocuklarının Gösterisi İlgi Gördü

Eskişehir'de çeşitli yetiştirme yurtlarında kalan çocuklar tarafından gösteri ve sergi düzenlendi.

Eskişehir'de çeşitli yetiştirme yurtlarında kalan çocuklar tarafından gösteri ve sergi düzenlendi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Prof. Dr. Necla Özdemir Salonu'nda Aile ve Sosyal Politikalar Eskişehir İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen programın açılışında 80. Yıl Halis Toprak Çocuk Yuvası ve 100. Yıl Kız Yetiştirme Yurdu'nda kalan çocuklar tarafından tiyatro gösterisi sunuldu. Ardından ise ritmik dans ve enstrüman çalgıları ile konser veren çocuklar, davetliler tarafından büyük ilgi gördü. Programla ilgili olarak bir açıklama yapan Aile ve Sosyal Politikalar Eskişehir İl Müdürü Sultan Murat Aydın, programda 0-6 yaş, 7-12 yaş çocukların ve belirli yurtlarda kalan çocukların gösterilerinin bulunduğunu belirtti. Aydın, "Bizim çocuklarımız burada üretiyor, güzel şeyler yapıyor. Çocuklarımız hep olumsuzluklarla ön plana çıkıyor.

Zannediyorlar ki bizim çocuklarımız çok problemli, ders başarıları çok düşük, uygun davranışları bilmiyorlar, öğrenemiyorlar. Aksine bizim çocuklarımız çok başarılı ve onlar kendilerini gerçekleştirmenin yollarını bulabiliyorlar" dedi.

25 çocuk arasından 17 çocuğun rol aldığı organizasyonda emeği geçen gönüllü üniversite öğrencilerinden söz eden Aydın, "Üniversite öğrencilerinin çocukların akademik çalışmalarını yükseltmenin yanında, sosyal faydaları da çok fazla. Bu çalışmaların hemen hemen hepsi o çocukların bizim çocuklarımızla birlikte yaptığı çalışmalarının sonucu" diye konuştu.

Çocukların tiyatro gösterisinin yanı sıra kendi el emekleriyle yaptığı ürünlerin de sergilendiği programa Vali Yardımcısı Ali Çetin, Aile ve Sosyal Politikalar Eskişehir İl Müdürü Sultan Murat Aydın ve çok sayıda davetli katıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sultan Murat Aydın Halis Toprak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title