Haberler

Eskişehir'de Yerel Medya Semineri

Anemon Otel'deki seminere Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Bursa ve Bolu'dan 100'e yakın gazeteci katıldı.

Anemon Otel'deki seminere Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Bursa ve Bolu'dan 100'e yakın gazeteci katıldı. Seminer'in açılış konuşmasını TGC Başkanı Turgay Olcayto ile Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen yaptı.

UMARIZ TÜRKİYE UZUN TUTUKLULUK AYIBINDAN KURTULUR

TGC Başkanı Turgay Olcayto konuşmasında "Mustafa Balbay'ın tahliye olması sanki Türkiye'de evrensel hukuk açısından yeni bir dönem başlıyormuş gibi bir izlenim uyandırdı bizde. Umarız bu sadece hayalden ibaret kalmaz. Umuyoruz ki uzun tutukluluktan mağdur olan arkadaşlarımız, seçilmiş meslektaşlarımız da bundan böyle birer birer tahliye olurlar ve Türkiye uzun tutukluluk ayıbından kurtulur" dedi.

GAZETECİLER BİRLİK VE DAYANIŞMA İÇİNDE OLMALI

Tutuklu gazetecileri kaldıkları cezaevlerinde ziyaret ettiklerini, bu konuda Adalet Bakanlığı'ndan yakınlık gördüklerini anlatan Turgay Olcayto, bu gazetecilere gerek hukuk desteğini de verdiklerini söyledi. Olcayto, "Meslektaşlarımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Bugünler gazetecilerin birlik ve dayanışma içinde olmaları gereken bir dönem. Bazı çıkarlar için, bazı hırslar için gazetecilerin bu dönemde bölünmesi gerçekten bizi çok üzüyor. Birliğimizi sürdürmemiz gerekiyor. Biz cemiyet olarak siyasete mesafe koyuyoruz, sermayeye de mesafe koyuyoruz. Sadece saf gazetecilikle uğraşan bir kuruluşuz" diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN USTA GAZETECİLERİ HOCALIK YAPTI

Kendisinin de eski bir basın mensubu olduğunu ifade eden Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü yaptığı dönemde iletişim fakültesini kurduklarını belirtti. Büyükerşen, "Gazetecilik yalnızca çağın bilgilerini öğrenmekle olmaz. Usta-çırak ilişkisi son derece önemlidir. Kurduğumuz iletişim fakültesinde yıllarca bugün Türkiye'nin bütün usta gazetecileri hocalık görevi aldılar ve Eskişehir'e kadar gelip derslere katıldılar. Yetişen genç gazeteciler de onlardan çok şeyler öğrendi" dedi.

KAMUOYUNU HABERDAR ETMEK SUÇ HALİNE GELDİ

Ekonomik değişiklikler nedeniyle dünyada basının giderek sermayenin eline geçtiğini ifade eden yılmaz Büyükerşen şunları kaydetti:

"Basın özgürlüğü tartışılır hale geldi. Türkiye'de ise basın üzerindeki baskılar, basın üzerinde uygulanan ve hukuk açısından çok eleştiriye muhatap olan bir dönemin içerisindeyiz. Türkiye'de çok sayıda gazetecinin haksız yere cezaevinde olması, kamuoyunu bilgilendirmek, kamuoyu haberdar etmek neredeyse suç haline geldiği bir dönemin içerisindeyiz. Bu karanlıktan çıkmaya çalışıyor."

4 OTURUM YAPILDI

Açılış konuşmalarının ardından seminerde konularında uzman gazeteci, akademisyen ve hukukçular tarafından mesleki konuların ele alındı oturumlara geçildi. 4 oturum halinde yapılan seminerin ilk oturumunun yöneticiliği Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İhsan Tunçoğlu yaptı. TCG Genel Sekreteri Sibel Güneş 'Gazetecilik etik ilkeleri', TGC Yönetim Kurulu üyesi ve CNN Türk muhabiri Göksel Göksu 'Kadın ve medya', TGC Hukuk Danışmanı Gökhan Küçük de 'Haber ve hukuk' konularında katılımcılara bilgi aktardı.

Seminerin diğer oturumlarında TGC Genel Sekreter Yardımcısı Niyazi Dalyancı, Cumhuriyet Vakfı Başkanı Orhan Erinç, Dünya Gazetesi Yazarı Taylan Erten, Karikatürist Kamil Masaracı, gazeteci Gürol Sözen, Milliyet Gazetesi spor yazarı Atilla Gökçe, Hürriyet Gazetesi Okur Temsilcisi gazeteci-yazar Faruk Bildirici, İstanbul Üniversitesi öğretim görevlisi Kerim Evren basınla ilgili konularda seminere katılan gazetecilere bilgiler verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Bilecik Kütahya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title