Haberler

    Eskişehir'de Yeni Stadyum Yapımı

    AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, "2015 yılından itibaren Eskişehirspor tüm maçlarını kendine yakışır bir sahada, alanda oynamış olacak ve inşallah başarılara imza atacak" dedi.

    TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi de olan Koca, Sazova Mahallesi'nde yapımı süren yeni stad inşaatında düzenlediği basın toplantısında, kent merkezinde bulunan Eskişehir Atatürk Stadı'nın 1954 yılında yapıldığını ancak yılların geçmesi ve yıpranmadan dolayı Eskişehirspor'a fiziki anlamda hizmet edemez konuma geldiğini belirterek, stadın şehir merkezinde kalması nedeniyle trafikte olumsuz etkilenmenin yaşandığını kaydetti.

    Başbakanlık Toplu Konut İdaresi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yaptığı protokol gereği, AK Parti iktidarının kentlerde yeni stadyum hamlesi başlattığını ifade eden Koca, şöyle konuştu:

    "Yeni stadyum hamleleri ile birlikte Eskişehir'e yeni bir stadyum kazandırılması için yola çıktık. Uygun bir alan aradık ve bu yerler arasında uzun tartışmalar sonucunda hem ulaşım, kent merkezine ve çevre yoluna yakınlık hem de şehrin ana arterlerine yakın olması nedenleriyle Sazova'da Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne ait 166 dönümlük arazi üzerine yeni stadyumun yapılması kararını aldık. Burada stadyum ile ilgili projeler hazırlandı, ihlale süreçleri yapıldı. 7 Mart 2012 tarihinde yeni stadyum için protokoller imzalandı. Stadyumun şehir merkezine uzaklığı 3 kilometre, şehrimizin en büyük mahallelerinden Çamlıca, Batıkent, Orhangazi ve Osmangazi mahallelerine yürüme mesafesinde olan bir bölge. Bu anlamda da çok önemli. Yapılan çalışmalar sonucunda 17 Ekim 2012 tarihinde yeni stadın ihalesi gerçekleşti ve yaklaşık 107 milyon lira artı KDV'ye ihale yapıldı. Yapılan bu ihale sonucunda 18 Aralık 2012 tarihinde müteahhit firmaya yer tespiti yapıldı. Müteahhit firma 2013 yılı mart ayında şantiyesini kurarak çalışmalarına başladı. Resmi olarak 23 Ağustos 2012 tarihinde sayın bakanlarımızın katılımları ile temellerini atmıştık.”

    Milletvekili Koca, yapılan sözleşme gereği 2015 yılı şubat ayında stadyum inşasının tamamlanmasını beklediklerini, inşaatta yoğun bir şekilde çalışmanın sürdüğünü bildirdi.

    "Eskişehir'imizin kalbi burada atacak"


    Stadyum inşaatının fiziki olarak yüzde 30 seviyesine geldiğini anlatan Koca, sözlerini şöyle sürdü:

    "İnşaatın zemin iyileştirilmesi yapıldı. 3 bine yakın kazık çakıldı. Üst yapı çalışmaları sürüyor. Tribünler belli olmaya başladı. Bir aksilik olmazsa şubat ayı içerisinde inşallah stadyumumuz tamamlanmış olacak. 33 bin kişilik bir stadyum olacak. UEFA kriterlerine uygun, yeterli tüm sosyal donatıları yer alacak. İnşallah 2015 yılından itibaren Eskişehirspor tüm maçlarını kendine yakışır bir sahada, alanda oynamış olacak ve inşallah başarılara imza atacak. Ben inanıyorum ki artık Eskişehir'imizin kalbi burada atacak. Eskişehirspor efsanesi burada yaşayacak. Stadyumun tamamlanması için hep beraber gün sayacağız ve stadyumun bitmesiyle maçlarda daha çok misafir ağırlayacağız, daha çok heyecan yaşayacağız. Yeni stadyumda sevincimizi de hüznümüzü de birlikte yaşayacağız."

    AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca ve beraberindekiler açıklamanın ardından stadyum inşaatında incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Eskişehirspor Salih Koca Ak Parti Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title