Haberler

Eskişehir'de "Yaşasın Oyuncak Kardeşliği" Kampanyası

Güncelleme:

Eskişehir Kent Konseyi Gençlik Çalışma Grubu Başkanı Ünlüce, 958 bin çocuğun tarım işçisi konumunda olduğunu ve bunların 320 bininin tarlalarda çalıştırıldığını söyledi.

Eskişehir Kent Konseyi Gençlik Çalışma Grubu Başkanı Aras Ünlüce, 6-17 yaş grubunda 958 bin çocuğun tarım işçisi konumunda olduğunu ve bunların 320 bininin tarlalarda çalıştırıldığını söyledi.

Ünlüce, bir alışveriş merkezinde düzenlediği basın toplantısında, çalışma grubu olarak kentte, "Yaşasın Oyuncak Kardeşliği" kampanyası başlattıklarını anımsatarak, mevsimlik tarım işçiliğinin en ağır ve de sahipsiz işçilerini çocukların oluşturduğunu kaydetti.

Mevsimlik tarım işçiliğinin Türkiye'nin birçok ilinde yaşandığını ifade eden Ünlüce, şöyle konuştu:

"Yüz binlerce çocuk, doğrudan veya ailesi gezici tarım işçisi olarak çalıştığından, yoksulluk sınırının altında yaşıyor, zorunlu eğitimine devam edemiyor ve geleceğe dair umutlarını da kaybediyor. 6-17 yaş grubunda 958 bin çocuk, tarım işçisi konumunda ve bunların 320 bini tarlalarda çalıştırılıyor. Mevsimlik tarım işçiliğinin en ağır ve de sahipsiz işçilerini çocuklar oluşturuyor. Mevsimlik tarım işçiliği Türkiye'nin birçok ilinde yaşanıyor ve yüz binlerce çocuk, doğrudan veya ailesi gezici tarım işçisi olarak çalıştığından, yoksulluk sınırının altında yaşıyor, zorunlu eğitimine devam edemiyor ve geleceğe dair umutlarını da kaybediyor. Birçok çocuk için tatil anlamına gelen yaz tatili, bu kardeşlerimiz için 'iş başı' demek. Maalesef mevsimlik gezici tarım işçisi olarak çalışan çocuklar, 180 günlük eğitim yılının 60 gününü, tarlalarda çalıştığı için kaçırıyor."

Ünlüce, mevsimlik tarım işçisi olarak çalışan kardeşlerimizin tek sorunları eğitimden uzak kalmaları olmadığını, çocukların barınma, beslenme, temiz su sorunu ve ulaşım güvenliğinin olmaması gibi sorunlarla birlikte oyun çağında olmalarına karşın çocukluklarını yaşayamadığını bildirdi.

Tarlada çalışan çocukların tek oyuncaklarının buldukları taşlar olduğunu anlatan Ünlüce, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizler, Eskişehir Kent Konseyi Gençlik Çalışma Grubu olarak, kentimizin civarına çalışmak üzere aileleri ile birlikte göç eden tarım işçisi kardeşlerimiz için küçücük de olsa bir şeyler yapmak istedik. Bu amaçla, Büyükşehir Belediyesi Çocuk Hakları Birimi ile birlikte "Yaşasın Oyuncak Kardeşliği" sloganıyla, tarım işçisi kardeşlerimiz için oyuncak toplama kampanyasını bugün burada başlatıyoruz. Bir ay boyunca kent merkezindeki iki alışveriş merkezinde kurulan oyuncak kumbaralarımızı kent halkının bağışlarını bekliyoruz."

Kaynak: AA / Yerel

Eskişehir Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title