Haberler

Eskişehir'de Uluslararası Kazanlı Yenilikçi Âlimler Sempozyumu

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve Dersaadet Kültür Edebiyat Dil Sanat ve Tanıtım Platformu’nun organize ettiği “Uluslararası Kazanlı Yenilikçi Âlimler Sempozyumu” Eskişehir ve Kazan’da yapılacak.

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve Dersaadet Kültür Edebiyat Dil Sanat ve Tanıtım Platformu'nun organize ettiği "Uluslararası Kazanlı Yenilikçi Alimler Sempozyumu" Eskişehir ve Kazan'da yapılacak.

Sempozyumda, 19. yüzyılda Kuzey Türkleri arasında başlayan yenileşme hareketinin mimarlarından Şehabüddin Mercani, Musa Carullah, Rızaeddin Fahreddin gibi Kazanlı alimlerin kültür, siyaset ve medeniyete yaptıkları katkı ve bunun günümüze yansımaları ele alınacak. Yürütme Kurulu Başkanlığını Mehmet Kamil Berse'nin yaptığı sempozyumun Yürütme Kurulu Üyeliklerini; Prof. Dr. Ali Arslan, Doç. Dr. İbrahim Maraş, Yrd. Doç. Dr. Recep Çelik, Dr. Hüseyin Kansu, Mahmut Bıyıklı, Eyüp Ensari Ergin yapıyor. Sempozyum Onursal Başkanlıklarını; Prof. Dr. Mehmet Görmez, Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş'ın üstleniyor. Programın Bilim Kurulunda ise Prof. Dr. Ali Arslan, Prof. Dr. Drya Örs, Prof. Dr. Mustafa Kaçalin, Prof. Dr. Bekir Karlığa, Prof. Dr. Hayati Develi, Prof. Dr. Ahmet Turan Arslan, Prof. Dr. Arzu Terzi, Prof. Dr. Mahmut Kaya, Prof. Dr. Nazif Gürdoğan, Prof. Dr. Ali Rıza Abay, Prof. Dr. Hüsrev Subaşı, Prof. Dr. Fatih Andı, Prof. Dr. Bedri Gencer, Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, Doç. Dr. İbrahim Maraş ve Yard. Doç. Dr. Recep Çelik gibi önemli isimler yer alıyor.

4-5 Nisan'da Eskişehir'de, 18-19 Nisan'da Kazan'da gerçekleştirilecek etkinliğe 5 ülkeden çok sayıda akademisyen, ilim adamı, yazarlar yer alacak. Uluslararası Kazanlı Yenilikçi Alimler Sempozyumunun Eskişehir programı; 4 Nisan 2014 Cuma günü Saat 9.00'da Eskişehir Yunus Emre Kültür Sanat Merkezinde başlayacak ve iki gün devam edecek. Sempozyum 5 Nisan Cumartesi günü saat 19.00'da değerlendirme oturumu ile sona erecek. Kazan programı ise 18-19 Nisan 2014'te Tataristan'da Kazan Federal Üniversitesi Şarkiyat Enstitüsü salonunda gerçekleşecek. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Musa Carullah Ali Arslan Eskişehir Kazanlı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title