Haberler

Eskişehir'de "Türk Dünyası Bilim Olimpiyatı" Başladı

Güncelleme:

Olimpiyatlar, 18 ülkeden yaklaşık 100 öğrencinin katılımıyla düzenlenen yürüyüşle başladı.

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri çerçevesinde 18 ülkeden yaklaşık 100 öğrencinin katılımıyla düzenlenen "Türk Dünyası Bilim Olimpiyatı" başladı.

Etkinliğe katılan öğrenciler ellerinde ülkelerinin bayrakları ve yöresel kıyafetleri ile Porsuk Bulvarı'ndan yürüyüşe başladı. Hamamyolu Caddesi'ni takip eden öğrenciler Vilayet Meydanı'nda Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ile bir araya geldi.

Öğrenciler ile fotoğraf çektiren Tuna, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, olimpiyatlara bin öğrencinin başvuru yaptığını belirtti. Başvuru yapanlar arasından başarılı olan 100 öğrencinin seçildiğini ifade eden Tuna, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehir'de başarılı öğrencilerin keşfedildiği, ellerinden tutulduğu ve geleceğin bilim adamlarının yetiştiği, buluştuğu bir ortamın alt yapısını oluşturduklarını aktardı.

Eskişehir'in adının bilimle anılması için gayret gösterdiklerini dile getiren Tuna, şöyle konuştu:

"Geçmişte atalarımızın bize bıraktığı ilim, bilim mirasını onların yüzyıllar öncesinden yaptıkları başarılı çalışma, buluşları bugün kendi çocuklarımızın daha ileriye götürmesi, taçlandırması ile Eskişehir'in vizyonuna önemli bir katkı sağlamış olacağız. Eskişehir artık bilimle anılır hale gelecek. Zaten Türk Dünyası Başkenti, kültür sanatta önemli bir noktada, marka artık. Bundan sonra Eskişehir'i Türk dünyasının bilim açısından da önemli bir merkezi haline getirmek için adımlar atıyoruz."

Tuna, Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği'ne projeye sahip çıktıkları için teşekkür etti.

Türk Dünyası Bilim Olimpiyatları Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. İbrahim Erdoğan ise öğrencilerin etkinlik kapsamında yürüyüş yaptığını belirterek, bundan sonraki yıllarda da Türk Dünyası Bilim Olimpiyatı'nın yapılacağını kaydetti.

Olimpiyatlar açılış töreninin ardından proje sergisiyle devam edecek, cumartesi günüde ödül töreni yapılacak.

Kaynak: AA / Yerel

Güngör Azim Tuna Eskişehir Porsuk Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title