Haberler

Eskişehir'de Terasta Tekmelenen Köpek Koruma Altına Alındı

Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Duygu Kurt, çeşitli internet sitelerinde terasta bir köpeğin bir kişi tarafından acımasızca tekmelendiğine dair görüntülerinin yayınlandığını belirtti.

Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Duygu Kurt, çeşitli internet sitelerinde terasta bir köpeğin bir kişi tarafından acımasızca tekmelendiğine dair görüntülerinin yayınlandığını belirtti. Bu görüntüleri izledikten sonra yeri tespit etmek için çalışma başlattıkları ifade eden Kurt, yapılan ihbar üzerine söz konusu yerin Cumhuriyet Mahallesi'ndeki bir binanın terası olduğunu tespit ettiklerini söyledi. Dernek Başkanı Duygu Kurt, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, Eskişehir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu üyeleri, Tepebaşı Hayvan Barınağı yetkilileri ve bir grup hayvanseverle birlikte Emniyet Müdürlüğü Çarşı Polis Merkezi'ne giderek köpeğin dövülmesi olayıyla ilgili şikayetçi oldu. Daha sonra polislerle birlikte köpeğin tekmelediği binaya gidildi. Ekipler terasta tekmelenen Pitbull cinsi köpek ile birkaç gün önce dünyaya getirmiş olduğu 2 yavrusu ve başka bir Pitbull köpeğe el koydu. 4 köpek Tepebaşı Belediyesi Hayvan Barınağı'na götürüldü. Binada kiracı olarak kalan ve köpeği tekmeleyen kişiye engel olurken görüntüleri internette yayınlanan kişi de ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Duygu Kurt, köpeğin gebe olduğu dönemde tekmelendiğini söyledi. Köpeği tekmeleyen kişinin kimliğinin belirlenmesi için polis ekiplerinin çalışma yaptıklarını ifade eden Kurt şöyle konuştu Köpeğin tekmelenmesi görüntülerin internette yayınlanmasının ardından bize sürekli olay yeriyle ilgili çeşitli ihbarlar geldi. Son olarak sadece sokağın yerini belirledik. O sokakta insanlara sora sora adrese ulaştık. Daha sonra Çevre Orman İl Müdürlüğü'nden, Barodan, Tepebaşı Belediyesi'nden arkadaşlarımızla hep beraber karakola gidip şikayetçi olduk. Bunun üzerine gidip oradaki köpeklere el konuldu. Dayak yiyen köpek tekleme olayından sonra doğum yapmış. Çünkü yavruları birkaç günlük. 2 yavrusu vardı. Onlara ve ayrıca orada bulunan başka bir köpeğe daha el konuldu. Şu anda köpekler güvende, en azından onların elinde değil. Binada oturan kişi köpeklerin sahibinin kendisi olmadığını, bir arkadaşının olduğunu, doğum için ona verdiğini söyledi. Zaten bu kişi internetteki görüntülerde köpeği döven kişi değil, köpeği döven kişiye müdahale eden, sakinleştirmeye çalışan kişi. Artık sahibi mi, başkası mı dövüyor bu artık polisteki ifadeler sonrasında belli olacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Mahallesi Eskişehir Tepebaşı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title