Haberler

Eskişehir'de "Spor Yetim Kalmasın" Projesi Tanıtıldı

Proje tanıtımında Eskişehirspor Teknik Direktörü Michael Skibbe, programa katılan öğrencilere Eskişehirspor atkısı hediye etti Vali Tuna: "İnsani yardım bugün ülke sınırlarını aşarak dünyadaki bütün mazlumların sesi olmak için faaliyet gösteriyor.

Eskişehir'de Gençlik ve Spor Bakanlığınca desteklenen "Spor Yetim Kalmasın" projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tespit edilen yetim-öksüz ve ekonomik durumu zayıf 108 öğrenciye beş dalda spor eğitimi verilecek.

Eskişehir İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) ve İnsani Yardım Derneği tarafından hazırlanan "Spor Yetim Kalmasın" ve Yunus Emre Uluslararası Öğrenci Derneği'nin (YUDER) hazırladığı "Liselerde Ülke Tanıtım Günleri" projelerinin açılış töreni, Anadolu Üniversitesi Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, törende yaptığı konuşmada, herkesin dünyasında yetimlerin yeri olması gerektiğini ve aynı zamanda bunun Müslümanlığın gereği olduğunu vurguladı.

Toplumda yaşayan bireylerin birbirine destek olması gerektiğini söyleyen Tuna, "İnsani yardım bugün ülke sınırlarını aşarak dünyadaki bütün mazlumların sesi olmak için faaliyet gösteriyor. Topladığı gönüllü yardımlarla onlara destek oluyor. Bu büyük bir fedakarlık ve takdir edilecek bir davranış. Mutlaka sürdürülmesi gereken de bir davranış" ifadesini kullandı.

Bu tür sosyal projelerde devletin sivil toplum örgütlerini desteklemesi gerektiğini ifade eden Tuna, şunları kaydetti:

"Bunlar toplumları kendi içerisinde halletmesi gereken çözmesi gereken meseleler. Her şeyi devletin yaptığı bir ortamda sivil toplum da gelişmez insanların bu duyguları da körelir. Türkiye, bugün ekonomik yönden eskiye göre çok daha iyi, refah seviyesi yükseliyor ama bu beraberinde birçok sorunu da getiriyor maalesef. Devlet birçok insanın ihtiyacını karşılıyor bir şekilde ama bu insanların birbirine yardım yapma oranını köreltiyor gibi geliyor bana."

Dünyada olan olaylara karşı duyarlı olunması gerektiğini belirten Tuna, dünyanın herhangi bir yerinde olan olayın Türkiye'yi etkilediğini kaydetti.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan ise Anadolu Üniversitesinin kurulduğu günden bu yana Türkiye'den ve yurt dışından dezavantajlı grupların eğitim almasına fırsat sunduğunu belirtti.

"Spor Yetim Kalmasın" projesi kapsamında yetim çocuklara spor eğitimi verileceğini aktaran Gündoğan, "Üniversite hocalarımızın desteği ile 108 yetim kardeşimiz üniversitemizde eğitim alacak" dedi.

Anadolu Üniversitesinin "Liselerde Ülke Tanıtım Günleri" projesini desteklediğini anlatan Gündoğan, şöyle konuştu:

"Üniversitemiz Türkiye'de en fazla yabancı öğrenciye sahip olan üniversite. Şu anda 2 kampüsümüzde 108 farklı ülkeden bin 64 misafir öğrencimiz var. Bu iki proje de çok güzel sonuçlar verecek diye umut ediyorum."

Proje tanıtımın toplantısında konuşma yapan Eskişehirspor Teknik Direktörü Michael Skibbe de programa katılan misafir öğrencilere Eskişehirspor atkısı hediye etti.

Programda ayrıca İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Eskişehir Yönetim Kurulu Başkanı Musa Karadaş, Yunus Emre Uluslararası Öğrenci Derneği (YUDER) Başkanı Nihat Demir ve projelerin koordinatörü Ekrem Altan konuşma yaptı.

Slayt gösterilerinin yapıldığı programda, Kamerunlu Anadolu Üniversitesi öğrencisi Cavir Ahmed, ülkesini tanıtan bir sunum yaptı. - Eskişehir

Kaynak: AA / Yerel

Anadolu Üniversitesi Güngör Azim Tuna Michael Skibbe Eskişehirspor Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title