Haberler

Eskişehir'de Sanayi Sitesindeki Patlamayla İlgili Dava

Eskişehir'de Oto Tamirciler Sitesi'nde 22 Haziran'da meydana gelen ve 4 işçinin yaşamını yitirdiği patlamayla ilgili açılan davanın ilk duruşmasında iş yeri sahibinin tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Eskişehir'de Oto Tamirciler Sitesi'nde 22 Haziran'da meydana gelen ve 4 işçinin yaşamını yitirdiği patlamayla ilgili açılan davanın ilk duruşmasında iş yeri sahibinin tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına, patlamada hayatını kaybedenlerden maktul Umut Küçükarabacı'nın (22) annesi Güler Küçükarabacı, maktul Ahmet Uysal'ın (23) babası Bülent Uysal, iş yeri sahibi tutuklu sanık Zafer Akansel ve tutuksuz sanık Yusuf Vasfi Özalp ile her iki tarafın avukatları katıldı.

İş yeri sahibi Zafer Akansel, savunmasında, firmasının robot ve yapay zeka üretimi konusunda çalışmalar yaptığını söyledi.

Söz konusu olayda bir firmayla yaptıkları anlaşma gereği kendilerine sunulan 5 malzemeyi karıştırma ve paketleme makinesi imal ettiklerini ifade eden Akansel, şöyle konuştu:

"Patlayan maddenin ne olduğunu ben de bilmiyorum. Şunu ifade edeyim; biz sadece bu sistemin kurulumunu ve firmanın belirleyeceği adrese sevkıyatını sağlamakla anlaştık. Sözleşmede malzemelerin patlayıcı ve yanıcı olmadığına dair maddeler var. Bu maddelerin patlayıcı olmadığına dair resmi belgeler sunuldu. Biz bu belgelere inandık ve hala da inanıyoruz. Bizim işimiz sadece makine sistemi kurmaktı."

Akansel, iş yerinin ruhsatının bulunup bulunmadığının sorulması üzerine,

"Olayın meydana geldiği iş yerinin iskan raporu olmadığı için ruhsatı yoktu" dedi.

-"Sistem sonuçlandığında yatırıma dönüşecekti"-

Zafer Akansel ile söz konusu makine imalatı konusunda anlaşma sağlayan ilgili firmanın yetkilisi tutuksuz sanık Y.V.Ö. ise kristal pudra şeker, bor oksit, potasyum klorat, amonyum oksalat ve boraks maddelerinin karışımıyla oluşan ürünün kaya kırmakta kullanıldığını söyledi.

"Hem ürün hem de ürünü oluşturan malzemelerin hiçbiri yanıcı ya da patlayıcı değildir" diyen Y.V.Ö. şunları kaydetti:

"Söz konusu ürünle ilgili uluslararası kurumlardan izin ve belge alınmıştır. Tüm bu belgelere dayanarak Zafer Akansel ile anlaştık. Kendisi bize bu malzemelerin karıştırılıp paketlenmesini sağlayacak sistemi kuracaktı. Sistem sonuçlandığında bunu Adana'da yatırıma dönüştürecektik. İnanın patlayanın ne olduğunu ben de merak ediyorum."

Maktullerin yakınları ise sanıklardan şikayetçi olduklarını ve cezalandırılmalarını talep etti.

İş yeri sahibi Zafer Akansel'in tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, tutuksuz sanık Y.V.Ö'ye ise yurt dışına çıkış yasağı koydu.

Duruşma, eksik evrakın giderilmesi için 18 Ekim'e ertelendi.

-Olay-

75. Yıl Mahallesi'ndeki Oto Tamirciler Sitesi'nde 22 Haziran'da bir iş yerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana gelmiş, patlamanın ardından çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülmüştü. Olayda, 4 işçi hayatını kaybetmişti.

Muhabir: Sinan Balcıkoca

Yayıncı: Mürsel Çetin - ESKİŞEHİR

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Uysal Eskişehir Özalp Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title