Haberler

Eskişehir'de Masal Şatosu Açıldı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ‘Masal Şatosu’ hizmete açıldı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 'Masal Şatosu' hizmete açıldı.

Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı içinde yapımına devam edilen 'Masal Şatosu' tamamlanarak hizmete açıldı. Özellikle açılmasını sabırsızlıkla bekleyen çocuklar sabah saatlerinde aileleri ile birlikte şatonun önüne geldi. Masal kahramanlarının ve masal dünyasının objeleri ile donatılan şato ayrıca Türkiye'de bir ilk olma özelliğini de taşıyor. Şatoda 26 tane kule bulunuyor. Çizgi film karakterlerinin yanı sıra, 'Keloğlan, Nasrettin Hoca, Dede Korkut' gibi kahramanlarında bulunduğu şato çocukların vazgeçilmesi olmaya aday. Ayrıca şato içinde bulunan iki işletmeden de aileler çocukları için alışveriş yapabilecek. Şatoda ayrıca çocukları bekleyen birbirinden farklı oyunlarda bulunuyor.

Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, içinde bir çocuk olduğunu söyledi.

Çocuklar için farklı projeler düşünmeye devam ettiğini ifade eden Büyükerşen, sözlerine şöyle devam etti;

"Mustafa Kemal Atatürk Türkiye'nin geleceğini hepinizin bildiği gibi sizlere emanet etti. Şanslılığınız da buradan geliyor. Cumhuriyetin kurulduğu günden bugüne kadar çok seneler geçti. O günün çocukları büyüdüler babalarınız anneleriniz oldu. Bizler sizler için bugüne kadar hep çalıştık. Tabi size hediye ettiğimiz bu güzel Türkiye bu güzel vatan için şanslılığınızın ötesinde sizden de çok büyük beklentilerimiz var. Çok çalıştık. Çok çalıştık ama Atatürk'ün yine vaat ettiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine henüz ülkemizi çıkaramadık. İçinde daima bir çocuğu muhafaza eden büyüklerinizden birisiyim. O çocuk durmadan yeni yeni hayaller kuruyor. Sizler için hayaller kuruyor ve bu masal şatosu onun bir sonucu."

Büyükerşen ve çocuklar daha sonra Masal Şatosunun açılışını gerçekleştirdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nasreddin Hoca Eskişehir Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title