Haberler

Eskişehir'de Madımak Protestosu

Sivas'taki Madımak Otelinde hayatını kaybedenler, Eskişehir'de anıldı.

Sivas'taki Madımak Otelinde hayatını kaybedenler, Eskişehir'de anıldı.

Sivas olaylarının 21'inci yılı nedeniyle dün akşam saatlerinde yaklaşık 500 kişi, Adalar Porsuk mevkiinde toplandı. Daha sonra grup, "Sivas Katliamını Unutmayacağız ve Unutturmayacağız" ve " Sivas'ın Işığı Sönmeyecek!" şeklinde sloganlar atarak yürüyüşe başladı. Yürüyüş esnasında gruba Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da katıldı. Ardından grup, Gezi eylemleri sırasında hayatını kaybeden, Ali İsmail Korkmaz heykelinin yanına gelerek burada çeşitli sloganlar attı. Espark Alışveriş Merkezi önüne gelen grup burada yürüyüşlerini sonlandırdı ardından, Sivas'ta hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Eskişehir Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklamasını, Eskişehir Tabip Odası Başkanı Dr. Bülent Nazım Yılmaz yaptı. Yılmaz, Sivas katliamının sorumlusunun özgürlüklere, eşitliğe, kardeşliğe, aydınlığa, laikliğe karşı olan ve bu talepleri kanla, baskıyla, zorla bastırmayı kendisine temel siyasal görev sayan tekçi anlayış olduğunu söyledi. Ardından Yılmaz, "Bu anlayışın Alevi yurttaşlarımıza yönelik hareket, yok sayma ve ayrımcı davranışlarını hepimiz çok yakından biliyoruz. Sivas katliamının başlıca sebeplerinden birinin Alevi inanç, yaşam ve kültürlerini özgürce yerine getirmesini kabul etmeyen ve bu talebi engellemek için tarih boyunca her türlü katliamı, vahşeti yapmayı görev bilen anlayıştır" dedi.

Basın açıklamasının ardından, çalınan müzik eşliğinde Alevi ibadeti olan Semah yapıldı. Daha sonra şiirler okuyan grup olaysız bir şekilde dağıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bülent Nazım Yılmaz Eskişehir Porsuk Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title