Haberler

Eskişehir'de Lice Protestosu

Eskişehir'de yaklaşık 200 kişi, Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki olayları yürüyüş yaparak protesto etti.

Akşam saatlerinde Üniversite Caddesi Espark Alışveriş Merkezi önünde toplanan grup 'Lice'de katliam var. AKP savaş halklar barış istiyor' ve 'Lice'de düşene dövüşene bin selam' yazılı pankartlar açıp yürüyüşe geçti. Kalabalık sık sık Kürtçe ve Türkçe "Kürdistan faşizme mezar olacak", "AKP savaş gençlik barış istiyor", "Yaşasın halkların kardeşliği", "Lice'ye selam direnişe devam" ve "Bedel ödedik bedel ödeteceğiz" şeklinde sloganlar attı.

Üniversite, İsmet İnönü ve Şair Fuzuli caddelerinden yürüyerek Porsuk Bulvarı'na gelen grup Lice'de ölenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Grup adına basın açıklamasını okuyan Enver Tek, Kürt Özgürlük Hareketi'nin çözüm iradesinin istismar edildiğini öne sürerek şunları söyledi:

"Özgürlük hareketimizin bir buçuk yıldır sürdürdüğü çatışmasızlık ortamı yeni karakollar, askeri amaçlı baraj ve yol yapımını hızlandırma süreci olarak ele alan AKP, karakol yapımına karşı çıkan halka saldırmıştır. Kürt Özgürlük hareketinin çözüm iradesi istismar edilmiştir. Çatışmasızlıktan sonra AKP'nin yaptığı ilk iş karakol yapımına girişmek olmuştur. Lice'deki katliam AKP'nin çözüm politikası olmadığını, aksine halkın direniş iradesini bastırma kararında olduğunu göstermiştir. Erdoğan'ın B ve C palanlarının esas olarak halkın özgür ve demokratik yaşam iradesini kırmak olduğu bir daha anlaşılmıştır. AKP'nin on iki yıllık politikası açıkça göstermiştir ki Tayyip Erdoğan ile Çiller arasında amaç ve hedefte bir fark yoktur."

Yapılan konuşmaların ardından kalabalık çeşitli sloganlar attıktan sonra dağıldı. - Eskişehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır Eskişehir Lice Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

KORKMAZ:

Vatansever, Atatürkçü Eskişehir halkıda izlemişşşş. Yazıklar olsunn.

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title