Haberler

Eskişehir'de Kültür Sanat

Sinema sanatçısı Erdoğan Çakıcı, Eskişehir'in Türk sinemasının ilk jönünün kendisi olduğunu belirtti.

Sinema sanatçısı Erdoğan Çakıcı, Eskişehir'in Türk sinemasının ilk jönünün kendisi olduğunu belirtti.

Porsuk Kültür Edebiyat Evi tarafından düzenlenen Kent Sanatçısını Tanıyor programlarının bu haftaki konuğu Erdoğan Çakıcı oldu. Eskişehirspor Vakfı binasında düzenlenen etkinlikte, sinemaseverler, bir araya geldikleri Çakıcı ile bol bol sohbet ettiler. Erdoğan Çakıcı, 1937 Eskişehir doğumlu olan sanatçı sinemaya 1953 yılında başladığını, Eskişehir'in ilk jönünün kendisi olduğunu belirtti. Sinemadaki ilk filminin 1953 de çektikleri Mapushane Çesmesi olduğunu, daha sonra da Ağla Gönül, Kara Sevdalı Yarim, Köyde Bir Kız Sevdim ve Beni Anneme Götür filmleriyle devam ettiğini sözlerine ekleyen Erdoğan Çakıcı, dönemin kadın aktristleri Sabiha İzel ve Aysel Tanju ile başrolleri paylaştığını belirtti. Daha sonra sinemayı bıraktığını belirten Erdoğan Çakıcı, voleybol ve basketbolda ulusal hakemlik serüveninin 50 yıl devam ettiğini söyledi.

Sinemada aynı zamanda Eskişehirli ilk sinema yapımcısı da olan Erdoğan Çakıcı, ağabeyi Zeki Çakıcı (CAN) ile birlikte o dönemde ÇAN filmi kurduklarını ve tüm filmleri kendilerinin çektiğini söyledi.

Mehmet Sadık Bozkurt'un sunuculuğu yaptığı etkinlikte, konuklar arasında Eskişehir'in eski valilerinden Kadir Çalışıcı ve Sinema Derneği Genel Başkanı Sibel Erenoğlu da yer aldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehirspor Porsuk Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title