Haberler

Eskişehir'de Kobani'ye Destek Eylemi

Eskişehir’de Kobani’ye yönelik IŞİD saldırılarını protesto etmek isteyen grup ile bir işportacı arasında ‘araba çekme meselesi’ yüzünden çıkan tartışma sonrasında çok sayıda eylemci işportacıya saldırmak istedi.

Eskişehir'de Kobani'ye yönelik IŞİD saldırılarını protesto etmek isteyen grup ile bir işportacı arasında 'araba çekme meselesi' yüzünden çıkan tartışma sonrasında çok sayıda eylemci işportacıya saldırmak istedi.

Adalar Mevkiinde toplanan yüzlerce kişi Kobani'ye yönelik IŞİD'in yaptığı saldırılara tepki göstermek amacıyla Türkçe ve Kürtçe sloganlar attı. Grup ardından Üniversite Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Bu sırada yol kenarında kestane satan işportacı ile grup üyeleri arasında 'araba çekme meselesi' yüzünden tartışma başladı. Grubun isteği üzerine arabasını çekmeyen işportacı 'Ekmeğimi kazanıyorum' biraz yandan geçin diyen işportacıya bazı eylemciler saldırmak istedi. Ancak saldırganları yine destek eyleminde bulunan diğer kişiler müdahale ederek durdurdu. Ardından grup tepkileri dile getirmek için sloganlar atarak Üniversite Caddesine geldi.

Saygı duruşunun ardından grup adına konuşan Hakların Demokratik Partisi (HDP) İl Yöneticisi Enver Tek, Türk ve Kürt halkının birlik olması gerektiğini söyledi.

Ne Ortadoğu eski Ortadoğu, Ne Kürtler eski Kürt, Ne Türkiye eski Türkiye diyen Tek, sözlerine şöyle devam etti Açıklaması - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Türkiye Kobani Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title