Haberler

Eskişehir'de Kısa Kısa

Büyükşehir Belediyesi Eskispor Kulübünün Gerek Yerel Gerek Ulusal Düzeyde Gerçekleştirilen Spor Organizasyonlarında Birbiri Ardına Başarılı Sonuçlar Almaya Devam Ettiği Bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi Eski spor Kulübünün gerek yerel gerek ulusal düzeyde gerçekleştirilen spor organizasyonlarında birbiri ardına başarılı sonuçlar almaya devam ettiği bildirildi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Yıldız Erkekler Hentbol Ligi'ni namaglup olarak birinci tamamlayan Eskispor'un hentbol takımından sonra atletizm takımı da Mersin'de düzenlenen Seyfi Alanya Kulüplerarası Atmalar Ligi ve Türkiye şampiyonasında ilk 8 takım arasına kalarak finallerde yarışma imkanı bulduğu kaydedildi.

13 Takım'ın katıldığı şampiyonayı Atletizm Federasyonu'nun sözleşme imzaladığı ve dünya şampiyonu sporcular yetiştirmiş olan ünlü antrenör Vladimir Kevo'nun da izlediği bildirildi.

Eskişehirli sporcuları çok beğendiğini belirten Kevo'nun, kentin adını Avrupa'dayken de sık sık duyduğunu, burada kamp yapmayı düşündüğünü söylediği kaydedildi.

-ÇOCUKLAR KİTAP DÜNYASINI KEŞFEDİYOR

Tepebaşı Belediyesi'nin 23 Nisan Çocuk Sanat ve Kültür Merkezi'nin, Eskişehir'de çocukları çocuk kitapları yazarlarıyla buluşturmaya devam ettiği bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, merkeze gelen çocukların etkinlik kapsamında çocuk kitapları yazarı Çiğdem Gündeş ile bir araya geldiği, burada yazar ile çocukların kitap okumak ve yazmak üzerine keyifli bir sohbet yaptıkları belirtildi.

Etkinliğe katılan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, burada yaptığı konuşmada, kitap okumanın çocuklar için nasıl bir dünya açacağını, bu güzel dünyayı çocukların keşfetmesi için Tepebaşı Belediyesi'nin bir çok projeye imza atacağını söylediği ifade edildi.

-ANNELER HALK OYUNLARI KADINLAR İÇİN OYNADI

Tepebaşı Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Tepebaşı Belediyesi Anneler Halk Oyunları Ekibi, kadınlara gösteri sunduğu bildirildi.

Eskişehir Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, kadınların toplumsal rolü üzerine eğlendirirken düşündüren, halk oyunlarıyla bezenmiş bir oyun sahnelediği kaydedildi.

Belediye Başkanı Ahmet Ataç, burada yaptığı konuşmada, sadece bir gün değil her günün kadınlar günü olduğunu ifade ederek, Tepebaşı Belediyesi Anneler Halk Oyunu Ekibinin kadınların neleri başarabileceklerinin en güzel örneklerinden biri olduğunu belirtti.

-ESOGÜ'DE AŞK VE KADIN PANELİ

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Bilimleri Enstitüsü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle "Aşk ve Kadın" konulu panel düzenlendi.

ESOGÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Eğitim Bilimleri Enstitüsü Öğretim Elemanları, Yrd. Doç. Dr. İlknur Şentürk, Arş. Gör. Derya Yılmaz, Arş. Gör. Nidan Oyman, Arş Gör. Özge Mısırlı ve İlahiyat Fakültesi Öğretim Elemanı Arş. Gör. Aybiçe Tosun'un katıldı.

Eğitim Bilimleri Enstitü Müdürü Selahattin Turan'ın açılış konuşmalarını yaptığı panelde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü hakkında verilen kısa bilgi verildi.

Yrd. Doç. Dr. İlknur Şentürk, burada yaptığı konuşmada, sorunların çözümü için kadınlar ve erkeklerin el ele vermesi gerektiğini bildirdi.

Arş. Gör. Özge Mısırlı da, "Aşkın Tanımı ve Yaşanış Biçimleri" konu başlıklı sunumunda, aşkı kültürel ve içgüdüsel bakış açısıyla tanımlamaya çalışırken, Arş. Gör. Nidan Oyman kadın erkek ilişkilerinin farklı yaş dönemlerinde algılanış biçimlerine değindi.

- ESKİŞEHİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title