Haberler

Eskişehir'de Kısa Dönem Erler Törenle Yemin Etti

ESKİŞEHİR'de temel askerlik eğitimlerini tamamlayan 365'inci kısa dönem 81 jandarma er, düzenlenen törenle yemin etti.

ESKİŞEHİR'de temel askerlik eğitimlerini tamamlayan 365'inci kısa dönem 81 jandarma er, düzenlenen törenle yemin etti.

Acemi erler için İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde tören düzenlendi. Yemin törenine Eskişehir Valisi Azmi Çelik, İl Jandarma Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, davetliler ile erlerin aileleri katıldı. Vali Azmi Çelik Türkler için askerliğin kutsal bir görev olduğunu belirterek, "Bu durum ilk Türk devletlerinin kurulduğu Orta Asya'dan başlayarak günümüze kadar hep böyle olmuştur. Her Türk genci için bir onur bir övünç vesilesi olan askerlik görevini ne mutlu ki sizler de yerine getirmenin gururunu yaşıyorsunuz" diye konuştu.

İl Jandarma Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu da konuşmasında "Türkiye Cumhuriyeti, sizlerin sarsılmaz omuzlarında daima yükselecek ve bayrağımız kutsal vatan toprakları üzerinde sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecektir" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 365'inci kısa dönem 81 er, bayrak ve silahların olduğu masalara ellerini koyarak topluca yemin etti. Program, askerlerin geçit töreni ile son buldu.

- Eskişehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kazım Kurt Odunpazarı Eskişehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title