Haberler

Eskişehir'de Kadınların Cinsel Istismar Önergesi Eylemi

Eskişehir'de Demokratik Kadın Platformu üyeleri, cinsel istismar önergesine tepki gösterdi.

Eskişehir'de Demokratik Kadın Platformu üyeleri, cinsel istismar önergesine tepki gösterdi.

Hoşnudiye Mahallesi İsmet İnönü Caddesi'ndeki Kanatlı Alışveriş Merkezi önünde toplanan yaklaşık 150 kadın, cinsel istismara uğrayan birey ile failin evlenmesi durumunda, failin cezasının geri bırakılması veya ertelenmesini içeren önergeyi protesto etti. 'AKP kız çocuklarını tecavüzcüleriyle evlendirme yayası çıkartıyor. Tecavüz meşrulaştırılamaz. Çocuklarımızı, bedenimizi hayatımızı savunmak için direnişteyiz' yazılı pankart açan kadınlara CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de destek verdi. Eskişehir Kadın Platformu adına basın açıklamasını Sultan Ballı Gündoğan okudu. Gündoğan, şöyle dedi:

"Kadınlara ve çocuklara reva görülen bu tecavüz düzenini kabul etmiyoruz. Olağanüstü Hal bahanesi ile tecavüzcülerin salıverilmesine, kadınların ve çocukların Meclis onayı ile tecavüzcülere, istismarcılara teslim edilmesine izin vermeyeceğimizi bildiriyoruz. Derhal insanlık suçu niteliğindeki bu kanun tasarısının önergeleriyle birlikte çekilmesini istiyoruz."

Konuşmaların ardından grup sloganlar attıktan sonra dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Gündoğan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title