Haberler

DİSK Genel Başkanı: Sendikal Hak ve Özgürlükler İhlal Ediliyor

Güncelleme:

DİSK Genel Başkanı Beko, Türkiye'de sendikal hak ve özgürlüklerin, hem yasal düzenlemeler aracılığıyla hem de uygulamada ağır bir biçimde ihlal edildiğini bildirdi.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Türkiye'de sendikal hak ve özgürlüklerin, hem yasal düzenlemeler aracılığıyla hem de uygulamada ağır bir biçimde ihlal edildiğini bildirdi.

Beko, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulu bir fabrikada, Ağustos ayında greve çıkan Birleşik Metal İş üyelerini ziyaretinde yaptığı konuşmada, çok zor ve ağır koşullarda, gece gündüz çalışıp evlerine ekmek götürmeye çalışan işçilerin, bu ağır işleri yaparken evlerine açlık sınırının üzerinde bir ücret götürmek istediklerini belirterek, bunun yanı sıra işçilerin çocuklarına daha iyi, aydınlık bir gelecek sunmak, insanca yaşamak istediklerini kaydetti.

İşçilerin en temel haklarını elde etmek için Anayasal haklarını kullanıp Birleşik Metal-İş Sendikası'na üye olduklarını, iş yerlerinde birlik olup, çoğunluğu sağladıklarını anlatan Beko, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Anayasa'ya ve yasalara uygun biçimde, insanca yaşayabilecekleri bir ücreti sağlayacak toplu sözleşme imzalamak istediler. Bunun için sendikamıza bakanlıktan yetki belgesi gelir gelmez işveren, işçi arkadaşlarımızı işten çıkarmaya başladı. Anayasa ve yasalar ayaklar altına alınarak burada bir sosyal cinayet işlendi. Türkiye'de sendikal hak ve özgürlükler, hem yasal düzenlemeler aracılığıyla hem de uygulamada ağır bir biçimde ihlal ediliyor. Her yıl on binlerce işçi sendikaya üye olmak istediği için işten atılıyor. Sendikalı işçiler baskı, tehdit ve hatta şiddet ile karşı karşıya kalıyor."

Fabrika önünde bekleyen grup, müzik eşliğinde halay çekilmesinin ardından dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Kani Beko Eskişehir Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title