Haberler

Eskişehir'de Grip Salgınına Karşı Tramvaylar İlaçlandı

Eskişehir'de grip salgınına karşı tramvaylar ilaçlandı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, son haftalarda artış gösteren grip salgınına karşı tramvaylarda ilaçlama ve temizlik çalışması yaptırdı.

Her gün yaklaşık 110 bin kişinin ulaşımda kullandığı tramvaylar için Büyükşehir Belediyesi Eskişehir Hafif Raylı Sistem İşletmesi (ESTRAM), bulaşıcı hastalıkların artışı üzerine harekete geçti. Tramvaylarda koltuklar ve tutamaklar başta olmak üzere içeride vatandaşların tutunmak için kullandığı bölgelerde mikrop oluşmasının engellenmesi için bir araştırma yapıldı. Araştırma sonucunda 90 gün koruma sağlayan mikrop kalkanı uygulamasının faydalı olacağına karar verildi. İstanbul Teknik Üniversitesi'nin de raporlarıyla onayladığı Mikrop Kalkanı (Grem Defender) adlı ilaçlama uygulaması için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nden de rapor istendi. Raporun olumlu çıkması üzerine ilaçlamanın yapılmasına karar verildi.

ESTRAM yetkilileri 90 gün boyunca koruyucu özelliğe sahip ilaçlama uygulamasını tüm tramvaylarda yaptırdı. Tramvaylar, seferler bittikten sonra, ESTRAM Bakım Atölyesinde, özel kıyafetler giyen ekipler tarafından ilaçlandı ve temizlendi. 'Koruma Kalkanı' ilaç uygulamasıyla 33 tramvay, A tipi grip virüsü (domuz gribi dahil), saçkıran, küf, mantar ile çok sayıda bakteri ve virüse karşı 90 gün boyunca koruma altına alındı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title