Haberler

Eskişehir'de Greif İşçilerine Destek Yürüyüşü

Köprübaşı Caddesi Sıcak Sular mevkiinde akşam saatlerinde toplanan grup 'Greif İşçisi Yalnız Değildir' yazılı pankart açıp yürüyüşe geçti.

Köprübaşı Caddesi Sıcak Sular mevkiinde akşam saatlerinde toplanan grup ' Greif İşçisi Yalnız Değildir' yazılı pankart açıp yürüyüşe geçti. Sık sık "Her yer grev her yer direniş", "Zafer direnen emekçinin olacak" ve "İşçilerin birliği sermayeyi yenecek" şeklinde slogan atan grup yaklaşık 500 metre mesafedeki Porsuk Bulvarı'na kadar yürüdü.

Grup adına basın açıklamasını Onur Keşt okudu. Keşt, 2 ay önce Greif çuval fabrikasında sendika ile işveren arasında yapılan toplu iş sözleşmesinin uyuşmazlıkla sonuçlaması üzerine işçilerin greve gittiğini belirterek şunları kaydetti:

"Greif'in patronları iki aydır işçilerin taleplerini görmezden geldi. Greif patronları yoğun bir şekilde yıldırma politikalarına başvuruyor. İşçilerin direnişi dört bir yandan kuşatılmaya çalışılıyor. Bugün ise Greif işçilerinin Hadımköy fabrikasında işgali altmışıncı güne polis operasyonuyla başladı. Korkutma politikalarını izleyen Greifi taşeron patronları, polisleri, TOMA'ları fabrika önüne yığdılar ve Greif işçisine saldırarak gözaltına aldılar. Polisin saldırısı sonucu bir işçi ağır yaralandı. Greif işçileri direnişlerini fabrikanın çatısında devam ettiriyor. Saatlerce direnişte olan işçilere dışarıdan gelen yiyecek ve içecekler polisler tarafından içeriye sokulmuyor. Bizler buradan Greif patronlarını ve AKP hükümetini uyarıyoruz. Ne yaparsanız yapın Greif işçilerinin direnişini geriletemeyeceksiniz. Çünkü Greif işçilerin geçmişinde TARİŞ, Yeni Çeltek ve TEKEL var. Her zaman işçi direnişinin neferi olanlar bu direnişi yalnız bırakmayacak."

Yapılan basın açıklamasının ardından grup çeşitli sloganlar attıktan sonra dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Köprübaşı Eskişehir Porsuk Greif Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title