Haberler

Eskişehir'de Esen Karadeniz Havası

Eskişehir’deki Karadenizliler, memleket özlemini gidermek için yöresel motiflerde donatılmış yeni açılan mekanda doyasıya eğleniyorlar.

Eskişehir'deki Karadenizliler, memleket özlemini gidermek için yöresel motiflerde donatılmış yeni açılan mekanda doyasıya eğleniyorlar.

İsmet İnönü 1 Caddesi üzerinde bulunan Çise isimli mekanda Karadeniz'e ait esintiler yer alıyor. Duvarlarda bulunan balıkçı ağları, masalardaki yöreye ait peştemaller, Karadeniz kültürünü yansıtan tablolar, memleketini özleyen Karadenizliler tarafından ilgi gördü. Karadeniz yöresine ait tulum ve kemençeyle çalınan müzikler, memleketinden uzakta olan Karadenizlilerin hasretini bir nebze de olsa azaltmaya çalışıyor.

Mekanın Eskişehir'de yeni bir yüz olduğunu ifade eden iş yeri sahibi Fatih Çetin, Eskişehir'de yaklaşık 25 bin Karadenizli olduğunu ve hemşehrilerine ulaşıp bir araya gelmek istediklerini ifade etti. Çetin, "Böyle bir yerin uzun zamandır özlemi çekiliyordu. Memleketinden uzakta olan insanlar, gittikleri yerde yörelerine ait bir şeyler arıyor. Yöreye ait buldukları en ufak şeyde mutlu olup özlem gidermek istiyorlar. Biz de bunun eksikliğini uzun zamandır yaşıyorduk ve bu eksikliği gidermek istedik. Biz Eskişehir'deki hemşehrilerimizi bir araya toplamak istiyoruz. Bundan sonra Karadenizlilerinde Eskişehir'de bir mekanı var. İstedikleri zaman gelip, yöreye ait müzikleri dinleyebilirler. Haftanın her günü Karadeniz müzikleri çalıp, oynadığımız horonlarla stres azaltmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

"MEMLEKETİNDEN UZAKTA OLAN HERKESE HİTAP EDİYORUZ"

Fatih Çetin, sadece Karadenizlilere değil, memleket özlemi çeken herkese duyarlı olduklarını belirtti. Sahneye çıkan grubun Doğulu ve Karadenizli arkadaşlarından oluştuğunu söyleyen Çetin, "Mekan olarak sadece Karadenizlilere değil, Doğulusundan Batılısına kadar bütün herkesi kucaklıyoruz. Biz bir oldukça varız. Misafirperver bir milletiz. Bakıldığı zaman burası Karadeniz yeri gibi olabilir ama isteyen herkes gelebilir. Hem yöremizi tanıtmış oluruz hem de Karadeniz müziğini seven, Karadeniz müziğini merak eden herkes buraya geliyor. Biz de o atmosferi yaşatmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmet İnönü Karadeniz Eskişehir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title