Haberler

Eskişehir'de Dolu Şaşkınlığı

Eskişehir’deki iki bölgede ceviz büyüklüğünde yağan dolu, birçok ekili ürüne zarar verdi.

Eskişehir'deki iki bölgede ceviz büyüklüğünde yağan dolu, birçok ekili ürüne zarar verdi.

Tepebaşı ilçesinde bağlı Çukurhisar ve Yukarı Kartal mahallelerinde öğle saatlerinde ceviz büyüklüğünde yağan ve yaklaşık 2 dakika süren dolu, Çukurhisar Mahallesi'nde yaşayan Turgut Mut isimli çiftçiye ait traktörün camının, bazı evlerin ise çatılarındaki güneş enerji panellerinin kırılmasına neden oldu. Bölgedeki ekinlere de zarar veren dolu yağışı, çiftçiyi büyük zarara uğrattı, yaklaşık 40 santimetre uzunluğundaki ayçiçeklerini kırdı.

Yukarı Kartal köyü Muhtarı Ömer Er, bazı bölgelerde yağan dolunun yumurta büyüklüğünde olduğunu belirtti. Kendi tarlasında da büyük zarar olduğunu dile getiren Er, "Dolu, ürünleri yarıdan itibaren yatırmış, kesmiş atmış. Bahçelerde ay çekirdeklerini kesmiş. Yeni çimlenen ürenlerde yüzde 100, ay çiçeklerinde ise yüzde 50 hasar var. Benim 200 dönüm tarlamda yüzde 50 zarar var. Diğer tarafta da tarlamız var o da öyle. Köydeki bahçelerde yüzde 100 zarar var. Yarın gerekli yerlere dilekçelerimizi vererek müracaat yapacağız" dedi.

Bölgelerdeki otomobillerin üzerinde de dolu izleri meydana gelirken, vatandaşlar uzun yıllardır böyle bir yağış görmediklerini kaydetti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çukurhisar Eskişehir Tepebaşı Kartal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title