Haberler

Eskişehir'de "Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni"

Eskişehir'de bir şehit yakını ile gaziye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevdi edilen devlet övünç madalyaları ve beratları verildi.

Eskişehir'de bir şehit yakını ile gaziye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevdi edilen devlet övünç madalyaları ve beratları verildi.

Hasan Polatkan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Vali Güngör Azim Tuna, törende yaptığı konuşmada, şehit ailelerinin kendilerine teslim edilmiş kıymetli bir emanet olduğunu söyledi.

Bu anlamlı günde, vatanın şerefini namusunu çiğnetmeyen, onurlu yaşamıyla yüce devletin övgüsüne mazhar olmuş vatan evlatları ve aziz şehitlerin aileleriyle bir arada olmayı onur vesilesi gördüklerini belirten Tuna, şöyle konuştu:

"Türkiye'deki mazisi 35 yıla uzanan terör, en vicdansız, en ahlaksız yollara başvurarak masum vatandaşları hedef alıyor ancak hainler, ülkemizin aleyhine kazdıkları kuyulara kendileri düşecektir. Hiçbir endişemiz yoktur; devletimizin tüm kurumlarının milletimizle iş birliği içinde yürüttüğü terörle mücadele mutlaka başarıyla neticelenecektir. Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle Çanakkale'de olduğu gibi, Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi bugün de güçlü bir Türkiye olarak biriz. Gönül birliğimizin paramparça edilmesi asla mümkün değildir. Rengini şehitlerimizin asil kanından alan ve yeri göklerde olan ay yıldızlı bayrağımızın altında, onun gölgesine sığınan herkese yer vardır. Göklerde ay yıldızlı bayrağımız, bastığımız yerlerin her karışında şehitlerimiz, baktığımızda şüheda gövdesi olan dağlar taşlar varken terör karşısında başlar eğilmeyecektir."

Daha sonra Eti Sosyal Bilimler Lisesi Edebiyat Öğretmeni Bilal Akan, Mehmet Akif Ersoy'un "Çanakkale Şehitlerine" şiirini okudu.

Tuna, geçen yıl Malatya'da askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Kurmay Binbaşı Salih Sezer'in kızı Rana Zeynep Sezer ile 2008'de Diyarbakır'da terör saldırısı nedeniyle gazi olan polis memuru Mehmet Çakmak'a madalya ve beratlarını teslim etti. Bu sırada Tuna'nın duygulandığı görüldü. Şehit Sezer'in eşi Hatice Sezer ise gözyaşlarına hakim olamadı.

"Ülkem sağ olsun"

Gazi Çakmak, törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, devlet övünç madalyasına mazhar olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Çok duygulandığını dile getiren Çakmak, "Söyleyecek kelime bulamıyorum. Ülkem için bir nebze hizmetim olmuşsa ne mutlu bana. Vatanım sağ olsun, milletim sağ olsun, ülkem sağ olsun" dedi.

Törene, AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Eskişehir Garnizon Komutanı Hava Korgeneral Mehmet Şanver, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Adar, Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, vali yardımcıları, daire müdürleri, askeri yetkililer, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehidin ve gazinin yakınları katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Güngör Azim Tuna Hatice Sezer Eskişehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title