Haberler

Eskişehir'de CHP'liler Özgecan İçin Yürüdü

Eskişehir'de CHP İl Gençlik Kolları üyeleri, Mersin'in Tarsus İlçesi'nde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın bindiği minibüste öldürülmesini yürüyüş yaparak protesto etti.

Eskişehir'de CHP İl Gençlik Kolları üyeleri, Mersin'in Tarsus İlçesi'nde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın bindiği minibüste öldürülmesini yürüyüş yaparak protesto etti.

Eskibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi'ndeki Espark Alışveriş Merkezi önünde toplanan ve kadın kuruluşlarının da destek verdiği CHP'liler, İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'na doğru yürüyüşe geçti. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı yürüyüşte sık sık  'Özgecan Aslan ölümsüzdür', 'Susma sustukça sıra sana gelecek' ve 'Özgecan Aslan onurumuzdur' şeklinde sloganlar atıldı.

Porsuk Bulvarı'ndaki yürüyüş sonunda basın açıklamasını CHP Eskişehir Gençlik Kolları Başkanı avukat Hüseyin Akçar yaptı. Akçar şöyle dedi:

"Tecavüz, cinsel istismar da dahil olmak üzere kadına yönelik şiddetin gün geçtikçe arttığına, kadın cinayetlerinin önlenmesinde hiçbir şekilde yol alınmadığına ve durumun giderek kötüleştiğine üzülerek şahit oluyoruz. Kadın erkek eşitliğini sağlamak için bütüncül politikalar üretilmedikçe, failler caydırıcı bir şekilde cezalandırılmadıkça ve toplumda yükselen şiddet kültürüne karşı önlem alınmadıkça bu sorunun çözülmeyeceğine inanıyoruz. Bu kapsamda Özgecan Aslan'a tecavüz edip yakıp, genç yaşta hayatına son veren faillerin Türk Ceza Kanunu'nun öngördüğü en ağır yaptırımla cezalandırılmasını istiyoruz. Soruşturmanın ve dava sürecinin şeffaflıkla ve yasalara uygun bir biçimde yürütülmesini talep ediyor, bu ve benzeri olayların tekrar etmemesi için tüm ilgili kurumları acilen sorumluluk almaya davet ediyoruz."

Basın açıklamasının okunmasından sonra kalabalık çeşitli sloganlar attıktan sonra dağıldı.

Bu arada İstiklal Mahallesi'nde Porsuk Çayı üzerindeki bir yaya köprüsüne dün akşam saatlerinde asıldığı belirtilen 'Özgecanımız yandı' yazılı pankart vatandaşların ilgisiyle karşılaştı. Bazı vatandaşlar cep telefonlarıyla pankartın fotoğrafını çekti.

- Eskişehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Porsuk Tarsus Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title